Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Polako nestaje

Senzacionalno otkriće: Pronađen 'ukleti planet' koji isparava u svemir!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Od svih načina na koji planeti mogu umrijeti isparavanje definitivno nije onaj koji bi pao na pamet većini astronoma.

No, NASA-ina misija Kepler otkrila je egzoplanet udaljen samo 1.500 svjetkosnih godina od Zemlje koji isparava pred našim očima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Jesmo li sami u svemiru? OTKRIĆE ZA POVIJESNE UDŽBENIKE Odgovori na 7 najvažnijih pitanja o Proximi b Slika nije dostupna Najveći pojedinačni nalaz VELIKA STVAR - NASA objavila detalje o novom značajnom otkriću

>> Senzacija u svemiru: Otkriven uzavreli 'Vodeni svijet'

Planet kruži oko zvijezde katalogizirane kao KIC 12557548 toliko blizu da napravi čitav krug u samo 15 sati. To je jedno od najkraćih, ikad promatranih orbitalnih razdoblja.

Velika blizina svojoj zvijezdi na površini tog planeta stvara temperature do 3.600 stupnjeva. Zbog tako visokih temperatura stjenoviti materijal doslovce isparava direktno s površine, formirajući vjetar koji ga nosi u svemir u obliku plina i prašine. Tijekom idućih 100 milijuna godina taj će se planet u potpunosti razgraditi.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene