Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na tržištu dodataka za gadgete uskoro bi se mogla pojaviti jedna korisna stvar - punjač u obliku prozirne folije.


Tvtka Ubiquitous Energy, koja je takozvana 'startup' kompanija, počela je promovirati svoj izum - prozirnu foliju koja puni raznorazne uređaje pomoću solarne energije.

Vezani članci Slika nije dostupna Ovo o djeci Stevea Jobsa niste znali Slika nije dostupna iPhone 6 bit će NEUNIŠTIV!

>> Beskonačno napajanje mobitela za samo 1 dolar!?

Njihova ideja je da se ta folija, koju su nazvali ClearView Power, u budućnosti integrira u same uređaje, odnosno njihove zaslone te na taj način služi kao konstantni punjač, prenosi popsci.com. Znači, gotovo da bi se eliminirala potreba za klasičnim punjačima.

Ipak, ClearView Power još nije komercijalni proizvod, a sama tvrtka, koja te folije prozivodi i za prozore, treba poraditi dodatno na transparentnosti tih folija, ukoliko bi se one koristile za postojeće gadgete.

Naime, njihove folije blago su zatamljene, što se gotovo i ne primjeti na e-čitačima poput Kindlea, ali tvrtka će se morati više potruditi prije nego li perfekcionisti iz Applea odluče njihov proizvod ugrađivati u svoj retina zaslon.

ClearView Power koristi spektar svijetlosti blizu infracrvenog za pretvaranje solarne energije, jer u protivnom, ako bi koristio vidljivu svijetlost, bio bi neproziran. Radi i u zatvorenim i otvorenim prostorima, no proizvođač ističe kako je ipak znatno efikasniji na otvorenom.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook