Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tech svijet iščekuje

Evo što bi sve Apple mogao predstaviti na sutrašnjoj konferenciji!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Apple će sutra napokon predstaviti dva modela iPhonea, a Tim Cook mogao bi predstaviti i još neke uređaje poput Apple TV-a, novih iPadova pa možda čak i iWatch

U rujnu prošle godine Apple je predstavio iPhone 5, prvi model iPhonea koji je imao veći ekran u odnosu na prijašnje modele te je ovaj telefon tijekom prva tri dana prodan u čak pet milijuna komada, dok je dionica kompanije dosegnula rekordnu vrijednost, a Apple postao najvrjednija kompanija u povijesti.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Potražnja manja od očekivanja Jeftiniji, ali i dalje PRESKUP: Apple smanjuje narudžbe iPhonea 5C Slika nije dostupna Počela prodaja novih iPhonea U redu za novi iPhone stajao i – Batman!

Ovog puta situacija je puno drugačija – cijena Appleovih dionica dugo je vremena bila u minusu, a sve više analitičara zaključilo je kako Appleu nedostaje inovacija s kojom se mogao pohvaliti u vrijeme Steva Jobsa te da, ako žele ostati konkurentni na tržištu pametnih telefona, trebaju predstaviti i jeftiniji model iPhonea koji bi povećao njihov udio na tržištu (pogotovo na tržištima u razvoju) te još veći klasični iPhone, što možemo očekivati sljedeće godine.

Na sutrašnjoj konferenciji Cook bi po prvi puta trebao predstaviti dva modela iPhonea – uključujući i toliko spominjani jeftiniji model, a na Mashableu objavili su što sve možemo očekivati na sutrašnjoj konferenciji i što bi sve ova kompanija mogla predstaviti.

Nema više tajni: Ovako izgleda novi iPhone!

iPhone 5S – nasljednik petice neće donijeti nikakvu revoluciju, no bolji procesor i kamera i neke nove opcije bit će dovoljni mamac brojnim ljubiteljima ove kompanije – od kojih neki još od prošlog tjedna sjede ispred Appleove trgovine u New Yorku i čekaju početak prodaje novih modela telefona.

iPhone 5S trebao bi imati isti ekran dijagonale četiri inča, kao i aktualni model, imat će novi i 31 posto brži procesor A7, bolju i kvalitetniju kameru rezolucije 13MP, a osim u bijeloj i crnoj boji, novi će se model prodavati i u zlatnoj boji. Jedan od noviteta s kojim Apple želi povećati sigurnost telefona jest čitač otiska prstiju koji bi se trebao nalaziti integriran u Home tipku te bi putem njega samo vlasnici mogli otključati iPhone koji bi prepoznao otiske njihovih prstiju. Još jedan od potencijalnih noviteta jest i podrška za NFC, tehnologiju za komunikaciju na malim udaljenostima koja je naročito popularna za mobilno plaćanje.

iPhone 5C – gotovo je sigurno da će Tim Cook, osim klasičnog modela, predstaviti i jeftiniji iPhone. Ovaj telefon trebao bi imati plastično kućište, slabiji procesor i kameru, neće imati podršku za glasovnog pomoćnika Siri, a isporučivat će se u nekoliko boja poput plave, žute i zelene.

Ovaj bi telefon također trebao imati ekran dijagonale 4 inča, a najveća nepoznanica jest cijena po kojoj će ga Apple prodavati – glasine kažu da bi u SAD-u mogao koštati sto dolara (možda čak i manje) uz potpisivanje dvogodišnje ugovora, dok bi njegova cijena bez potpisivanja ugovora mogla iznositi 350 dolara ili malo više.

Na Mashableu kažu da je najveće tržište na koje Apple cilja s ovim telefonom Kina te se očekuje da će se iPhone 5C ubrzo naći u ponudi China Mobilea, najvećeg mobilnog operatera na svijetu sa stotinama milijuna korisnika. Neki analitičari čak vjeruju da bi Apple, na krilima iPhonea 5C i ugovora s China Mobileom, ubrzo mogao postati najveća mobilna kompanija u Kini te da će im kinesko tržište pomoći da uvelike povećaju svoj udio na tržištu pametnih telefona.

Apple TV – prije nekoliko dana mrežom su se proširile glasine kako će Apple na sutrašnjoj konferenciji predstaviti i novu verziju Apple TV-a (ovdje nije riječ o Appleovom televizoru, već o set top box uređaju za streaming videa i sadržaja koji se već godinama nalazi u ponudi Applea). Apple bi mogao predstaviti potpuno novi uređaj ili samo softversku nadogradnju koja će aktualnim modelima donijeti neke nove opcije poput novog sučelja koje će pratiti iOS 7 i drugih noviteta.

Promjena strategije: Apple testira iPhone sa 6 inčnim ekranom!

iOS 7 i iTunes Radio – Apple je novu verziju svog mobilnog operativnog sustava iOS 7 najavio još na konferenciji u lipnju, a sutra bi mogli objaviti još neke novosti vezane uz iOS te najaviti kada će napokon postati dostupan svim korisnicima (možda već ovog tjedna). Također, s novim iOS-om dolazi i iTunes Radio, servis za streaming glazbe koji je Apple predstavio u lipnju.

iPad i iPad mini – iako većina glasina upućuje na to da će Apple nove modele iPadova predstaviti na posebnoj konferenciji u listopadu, u posljednje se vrijeme na internetu pojavljuje sve više slika novih modela Appleovih tableta pa ne treba odbaciti mogućnost da će ova kompanija sutra prikazati i iPad 5 koji će imati manji okvir te će biti tanji i lakši te iPad mini s ekranom retina rezolucije.

Iznenađenja – osim iPhonea, Apple TV-a i iPada, Apple bi sutra mogao predstaviti još neke uređaje poput novih modela iPodova i nadograđenih MacBook Pro prijenosnika. Ljubitelji ove kompanije nadaju se i predstavljanju pametnog sata iWatch i Appleovog televizora koji bi mogao imati 4k ekran, no na njihovo predstavljanje najvjerojatnije ćemo trebati sačekati još neko vrijeme.

Cook, Schiller i Ive – sigurno je da će konferenciju otvoriti izvršni direktor kompanije Tim Cook, no glavna bi uloga pripasti direktoru marketinga Schilleru koji će voditi najveći dio konferencije. Appleov glavni dizajner Jony Ive sjedit će u publici te se, kao i uvijek, neće pojaviti na bini, no možemo očekivati da ćemo ga vidjeti na reklami za najavu novih modela iPhonea.

Na posljednjoj Appleovoj konferenciji veliku je ulogu imao i Craig Federighi koji je svojim nastupom oduševio mnoge te bi on i sutra mogao dobiti veliku ulogu prilikom predstavljanja novih uređaja. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene