Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Apple priprema i phablet!

Promjena strategije: Apple testira iPhone sa 6 inčnim ekranom!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čini se da će Apple promijeniti strategiju – osim što će predstaviti jeftiniji iPhone, razmišljaju i o modelima s ekranima dijagonale od 4,8 i 6 inča

Samo dan nakon što je Samsung predstavio novi model phableta iz popularne Note serije koji dolazi s velikim ekranom dijagonale 5,7 inča i naprednim hardverom (četverojezgreni Snapdragon 800, odnosno Octa procesor), na mreži su se pojavile informacije kako i Apple testira telefone s većim ekranima. Ova kompanija trenutno razvija i testira dva takva modela s većim ekranima – iPhone s ekranom dijagonale 4,8 inča (prijašnje glasine govorile su da bi to mogao biti iPhone 6) i phablet sa 6 inčnim ekranom. Sve ove informacije govore kako su se u Appleu konačno odlučili promijeniti strategiju i odustati od dosadašnjeg načina poslovanja s iPhoneom.

NOVE FOTOGRAFIJE iPhonea: Apple će RUŠITI sve rekorde?

Naime, prvi model njihovog telefona predstavljen je 2007. godine i imao je ekran dijagonale 3,5 inča – konkurencija s vremenom je napredovala i dok su Samsung, Sony, HTC i druge kompanije predstavljale modele s ekranima dijagonale 4, 4,5 5 i više inča, Apple je tek prošle godine predstavio model s većim ekranom, no i tih 4 inča mnogima više nije dovoljno.

Sljedećeg tjedna Tim Cook ponovno će izaći na binu i predstaviti nove mobilne uređaje, no sve upućuje na to da će predstaviti dva modela s ekranima dijagonale 4 inča, od čega će jedan biti nasljednik petice, dok će iPhone 5C biti jeftiniji model koji bi naročito trebao biti uspješan na tržištu Kine i zemljama u razviju na kojima dominiraju jeftiniji Androidi.

Jedna od stvari koje analitičari zamjeraju Appleu jest nedostatak inovacije i dugo razdoblje u kojem nisu predstavili nove mobilne uređaje – od rujna i listopada prošle godine nisu predstavili nove modele telefona i tableta, dok je u tom razdoblju Samsung najavio Galaxy S4, S4 mini, S4 Active, S4 Zoom, Galaxy Note 3 i druge modele telefona i tableta, Sony je od tada već predstavio dva nova top modela pametnih telefona (Xperia Z i Z1), a HTC model One, One mini i navodno rade na modelu One Max.

S obzirom na jaku konkurenciju i veliku potražnju za modelima s velikim ekranima, čini se da bi i Apple zaista mogao promijeniti strategiju te bi, vjeruju na ZDNetu, možda već sljedeće godine mogli vidjeti modele iPhonea s različitim dijagonalama ekrana. Apple bi se tako mogao odlučiti na strategiju 'tri uređaja', odnosno u ponudi bi mogli imati tri vrste iPhonea s kojima bi pokrili većinu tržišta i korisničkih potreba i na taj način uspješnije konkurirali Samsungu.

Ove stvari NISTE znali o iPhoneu!

Tako bi ova kompanija u budućnosti mogla prodavati jedan jeftiniji model (poput iPhonea 5C) s ekranom dijagonale 4 inča, top model koji bi bio nasljednik dosadašnjih modela te bi taj telefon (možda već iPhone 6) mogao imati ekran dijagonale 4,8 inča te phablet s velikim 6 inčnim ekranom.

S obzirom na popularnost phableta, pogotovo među azijskim korisnicima, Apple sigurno ne smije zanemariti ovu brzorastuću kategoriju koju je popularizirao Samsung sa svojim Note telefonima. No, kao i uvijek, još nema nikakvih službenih informacija iz Applea te vjerojatno niti Tim Cook još nije siguran kakve će modele iPhonea predstaviti sljedeće godine.

Appleova konferencija na kojoj će predstaviti iPhone 5S i iPhone 5C najavljena je za sljedeći utorak, a u listopadu očekujemo i nove modele iPadova.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene