Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pojavile se nove slike i video

Nema više tajni: Ovako izgleda novi iPhone!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na internetu se pojavljuje sve više fotografija i videozapisa koji nam otkrivaju kako će izgledati novi modeli Appleovih telefona koje će ova kompanija predstaviti 10. rujna

U vrijeme Stevea Jobsa Appleom je vladao 'kult tajnosti' i nitko nije znao kako će izgledati proizvod koji će ova kompanija predstaviti niti koje će imati opcije. Ta je tajnovitost s vremenom nestala te su prije predstavljanja posljednjih modela iPhonea i iPadova internetom kružile brojne fotografije i videozapisi ovih uređaja koje je Tim Cook prošle godine predstavio.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nevjerojatan razlog Evo zašto se iPhone slabo prodaje! Slika nije dostupna iPhone 5S i iPhone 5C Još mjesec dana: Evo kada stiže novi iPhone!

FOTOGALERIJA Procurile slike novog iPhonea 5C!

Iako neki smatraju da je ovaj nestanak tajnovitosti koja je okruživala Apple rezultat Jobsova odlaska, većina analitičara kaže da je Apple s vremenom postao prevelik i da prodaje milijune mobilnih uređaja koji, na putu od kineskih tvornica do trgovina diljem svijeta prođu kroz ruke velikog broja ljudi te je u takvoj situaciji gotovo nemoguće spriječiti da informacije oko tih proizvoda procure u javnost.

Slična je situacija i sada – Apple još nije niti službeno najavio konferenciju na kojoj će predstaviti nove modele svojih mobilnih uređaja, a danas svi već 'znaju' ne samo datum održavanja te konferencije, već i telefone koje će Tim Cook i ekipa predstaviti.

Proteklih se dana i tjedana na mreži pojavio veliki broj fotografija iPhonea 5S i 5C, a sada su se na YouTubeu pojavili i videozapisi u kojima su prikazani ovi telefoni, odnosno njihova kućišta. Objavljene fotografije i videozapisi pokazuju da će se iPhone 5S, osim dosadašnje crne i bijele boje, prodavati i u zlatnoj boji, dok će iPhone 5C prodavati u plavoj, žutoj, zelenoj i drugim bojama.

Dosadašnje glasine govorile su da će nasljednik iPhonea 5 imati ekran iste dijagonale i rezolucije (dakle, 4 inčni retina ekran) i jači hardver, a nove informacije kažu da taj jači hardver uključuje A7 procesor koji je 31 posto brži u odnosu na dosadašnji model. Također, ovaj bi model trebao imati i bolju kameru, podršku za NFC (za mobilno plaćanje) i čitač otisaka prstiju.

Što se modela iPhone 5C tiče, glasine kažu da bi on također trebao imati isti ili sličan ekran kao i aktualni model, plastično kućište i slabiji hardver – informacije o vrsti procesora ovog uređaja još nisu poznate, no sigurno je da će biti slabiji u odnosu na 5S i on navodno neće podržavati glasovnog pomoćnika Siri.

Još mjesec dana: Evo kada stiže novi iPhone!

S obzirom da je Apple do sada predstavljao samo jedan telefon godišnje, predstavljanje dva modela – od čega bi jedan trebao biti jeftiniji, a samim time i dostupniji većem broju korisnika (pogotovo korisnicima na tržištima u razvoju) privlači veliku pažnju medija i analitičara te je nadolazeća konferencija vjerojatno najzanimljiviji Appleov događaj u zadnje dvije godine.

No, osim ovih modela, već se neko vrijeme govori i o iPhoneu 6 koji bi, navodno, trebao imati ekran dijagonale čak 4,8 inča te možemo očekivati da će, samo nekoliko dana nakon predstavljanja novih modela Appleovih telefona u rujnu, internetom već početi kružiti glasine o novom iPhoneu, ali i o ostalim novitetima koje ova kompanija priprema – dva nova iPada i iWatch.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene