Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ukrao iPhone i…

Pogledajte što je napravio 'pristojni lopov'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Lopov je na jedanaest stranica rukom napisao sve kontakte i telefonske brojeve iz ukradenog iPhonea i zajedno s karticom poslao ih njegovom (pravom) vlasniku.

Pametni telefoni sve su veća meta lopova te je prošle godine čak 1,6 milijuna Amerikanaca imalo problema s krađama svojih mobilnih uređaja, pri čemu su naročito popularni Appleovi telefoni. S obzirom da dio korisnika ne backupira svoje fotografije, aplikacije i kontakte, gubitkom telefona oni mogu izgubiti brojne važne podatke, a nekad je riječ o stotinama ili čak tisućama kontakata koji je gotovo nemoguće ponovno prikupiti.

Pročitajte i ovo Ilustracija objavila policija Htio kupiti posuđe, a onda su mu pošpricali oči i ukrali novac: Ovako se možete zaštititi i od iskusnih lopova Ilustracija Oštetio vukovarsku tvrtku Ukrao 35 tona pšenice! Tri dana s kombajnom bio na tuđoj oranici i nitko nije primijetio što radi

Lopovi obožavaju Appleove proizvode!

Takav se slučaj nedavno dogodio kineskom konobaru Zou Binu kojem je jedan muškarac u taksiju ukrao njegov iPhone u kojem je, među inim, imao pohranjeno skoro tisuću kontakata koje, čini se, nije pohranio u Appleovom iCloudu. Kada je shvatio da mu je iPhone ukraden, on je s prijateljevog telefona poslao poruku na svoj broj i zatražio od lopova da mu odmah vrati uređaj.

'Znam da si ti muškarac koji je u taksiju sjedio pored mene', prenijeli su na Huffington Postu poruku koju je Bin poslao lopovu te je mu je rekao da će ga sigurno pronaći. Također, napisao mu je i da pogleda po adresaru imena ljudi s kojima se druži (ta su imena povezana s bandama) te mu je dao i svoju adresu na koju bi mu trebao poslati telefon.

Lopov na ovu poruku nije odgovorio te je Bin, koji je priznao da je blefirao kada je zaprijetio lopovu, mislio da su njegov telefon i svi podaci na njemu zauvijek izgubljeni, no iznenadio se kada je nekoliko dana kasnije dobio paket u kojem se nalazila SIM kartica iz njegovog iPhonea te rukom ispisani svi kontakti koje je imao u telefonu.

'Ovako živi čovjek koji mi je UKRAO mobitel!'

S obzirom da je on na svom telefonu imao skoro tisuću kontakata, lopovu je trebalo čak jedanaest stranica da prepiše sve te kontakte (imena i telefonske brojeve). 'Pretpostavljam da mu je ruka sada natečena', komentirao je Bin slučaj ovog 'pristojnog lopova', kako su ga prozvali neki mediji.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene