Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stotine u redovima

Počelo ludilo: Satima čekali na hladnoći da bi kupili…

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sinoć je počela prodaja nove generacije PlayStationa, a stotine ljudi čekali su u redovima kako bi se što prije dokopali ove konzole

Sinoć je u SAD-u napokon počela prodaja nove verzije Sonyjevog PlayStationa. Baš kao i u slučaju prodaje novih Appleovih telefona i tableta, stotine fanova ove legendarne igraće konzole čekali su u redu kako bi se što prije dokopali novog PlayStationa, a neki su u redu proveli više od 24 sata. Naročito je zanimljivo bilo u Dallasu gdje se u jednoj trgovini pojavio igrač Dallas Cowboysa Dez Bryant i nekim osobama koje su čekale u redu za PlayStation 4 platio ovu konzolu.

Pročitajte i ovo Fortenova grupa Belje, Pik, Vupik i drugi Fortenova ispituje interes za prodaju važnog poslovnog područja: Bitno im je očuvati zaposlenost i tradiciju Ilustracija Jačanje sigurnosti Amerika odobrila prodaju još osam helikoptera Black Hawk Hrvatskoj

Novi PlayStation prvo se pojavio u prodaji u SAD-u, a 29. studenog ova će konzola postati dostupna i na tržištima nekih europskih zemalja. Ovog će se mjeseca, osim PlayStationa 4, u prodaji pojaviti i novi model Microsoftove igraće konzole Xbox One tako da će krajem ove godine mnogi pod borom poželjeti upravo jednu od novih igraćih konzola. Nakon predstavljanja PlayStationa 4 i Xboxa One, mnogi su novinari i analitičari zaključili kako početnu prednost u ratu konzola nove generacije ima Sony čiji je PlayStation sto dolara jeftiniji od Microsoftove konzole (399 dolara u odnosu na 499 dolara) tako da u japanskoj kompaniji očekuju veliku potražnju za ovim modelom.

'Rat igraćih konzola': Sony predstavio PlayStation 4!

Novi PlayStation radi na osmojezgrenom AMD-ovom procesoru i AMD-ovoj Radeon Graphics Core Next grafici, ima 8GB RAM-a, Blu-ray/DVD pogon te tvrdi disk kapaciteta 500GB, a isporučuje se i s novim i naprednijim kontrolerom koji ima i površinu osjetljivu na dodir za lakše upravljanje igrama, dok će za dodatnih 59 dolara korisnici moći kupiti kameru PlayStation 4 Eye.

Na Venture Beatu napominju kako će se, zajedno s PlayStationom 4 u prodaji pojaviti i najmanje 26 igara za ovu konzolu – uključujući i popularne naslove poput Killzone: Shadow Fall, Call of Duty: Ghost i Assassin’s Creed IV: Black Flag. Ekipa iz Sonya očekuje da će početna prodaja PS 4 nadmašiti prodaju modela PS 3 koji je predstavljen prije sedam godina te očekuju da će do kraja fiskalne godine (krajem ožujka 2014.) prodati oko pet milijuna novih PlayStationa.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene