Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nakon korištenja određenih aplikacija na iPhoneu 5S na telefonu se pojavi plavi ekran te se uređaj ponovno pokrene


Brojnim korisnicima Windowsa dobro je poznat pojam 'blue screen of death' (BSOD), odnosno plavi ekran koji se pojavljuje prilikom problema s radom računala nakon čega je potrebno ponovno pokrenuti računalo. Čak je i sam Bill Gates na jednoj javnoj prezentaciji imao problema s plavim ekranom i rušenjem računala, a iako se Blue screen of death povezuje najčešće s Windowsima, u posljednje vrijeme plavi ekran pojavljuje se i nekim korisnicima iPhonea 5S.

Vezani članci Slika nije dostupna Evo zašto se iPhone slabo prodaje! Slika nije dostupna Jeftiniji, ali i dalje PRESKUP: Apple smanjuje narudžbe iPhonea 5C

Na ovaj su se problem korisnici novog iPhonea potužili na Appleovim forumima i društvenim mrežama te do njega dolazi nakon korištenja određenih aplikacija, najčešće Numbersa, Pagesa i Keynotea, iako su neki vlasnici iPhonea 5S prijavili ovaj problem i prilikom korištenja drugih aplikacija poput FaceTimea, Safarija i kamere.

Nasjeli na lažnu reklamu i uništili telefon: iPhone NIJE vodootporan

Nakon korištenja tih aplikacija korisnicima se pojavi plavi ekran te se telefon sam ponovo pokrene, a ovaj je problem, čini se, vezan isključivo za iPhone 5S, ne i za iPhone 5C. Inače, Apple je tijekom proteklih mjesec dana morao dva puta nadograditi novu verziju iOS operativnog sustava za iPhone i iPad zbog problema koje je ovaj OS izazivao na telefonima jer nekima nije htio slati iMessage poruke, dok je dio korisnika imao problema s baterijom.

Novinari PC Maga kontaktirali su Apple, no iz ove kompanije još nema komentara na navedene probleme.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook