Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Inspiracija mladima

Nemaju ni 25 godina, a 'rasturaju' u vodećim tech kompanijama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Business Insider odabrao je jedne od najvećih zvijezda američke tech scene, a mi vam prenosimo tko su oni!

Znate li i vi za neku sličnu uspješnu priču? Podijelite je s nama na moj.report@novatv.hr!

Pročitajte i ovo Policija i vatrogasci u New Yorku Kaos u New Yorku VIDEO Podrhtavanje tla i eksplozije probudili građane: Policija odmah podigla helikoptere Proslava Nove godine u svijetu - 5 Predivni prizori Pogledajte kako izgledaju slavlja Nove godine u svjetskim metropolama

Oni su mladi, obrazovani i itekako uspješni, a kompanije u New Yorku se bore da ih imaju u svojim timovima. Business Insider donosi popis mladih ljudi koji će vas sigurno inspirirati.

Libby Brittain (22) direktorica je razvoja u Branchu, startupu čiji je jedan od osnivača Josh Miller (21). On je fakultet napustio godinu dana ranije da bi pokrenuo Branch, a priča se da su mu je jedan investitor na kavi odmah ponudio ulaganje vrijedno pola milijuna dolara, piše Business Insider.

24-godišnjak Scott Britton osnivač je startup kompanije Sfter, a radio je i u CollegeOnly. Sada je izvršni direktor poslovnog razvoja u SinglePlatform koji je nedavno prodan za 100 milijuna dolara u gotovini i dionicama.

Na četvrtom je mjestu Josh Weinsten, jedan od osnivača CollegeOnly, društvene mreže koja je pokušala parirati Facebooku. Nakon što su vidjeli da im to neće uspjeti, Weinstein je osnovao YouAre. na 5. mjestu je Shahed Serajuddin, koji je upravo s Weinsteinom bio pokrenuo CollegeOnly. Nakon toga je osnovao dvije tekstilne kompanije.

Potom slijede dva 21-godišnjaka i 22-godišnjak: Joseph Cohen, Dan Getelman, Jim Grandpre, a oni su osnovali Coursekit kojeg su kasnije rebrendirali i sada se zove Lore, a radi se o stranici za učenike, studente i predavače. Danas je koristi 600 studentskih kampusa diljem SAD-a.

>> Ovo su najjače inženjerke u IT-u na svijetu!

Meredith Perry radi na bežičnom punjaču koji koristi ultrasonične valove i puni nekoliko uređaja odjednom. Američki novinari koji prate tech scenu pisali su da je njezin startup UBean 'nešto najbliže čaroliji što su do sada vidjeli, piše Business Insider.

Jared Hecht (25) i njegov kolega Steve Martocci osnovali su aplikaciju za grupno dopisivanje GroupMe. Nakon svega 370 dana od pokretanja njihovu je tvrtku kupio Skype za 80 milijuna dolara!

Chris Paik (25) se nakon Harvarda zaposlio u Thrive Capital, a odradio je velike poslove u njihovom investiranju kada su u pitanju GroupMe i Instagram. Will Peng (23) radi za Raptor Ventures, a kompanije Drop.io i Hot Potato je uspio prodati Facebooku. Na listi su i Andres Baretto (25), Alex Taub (25), Kane Sarhan (25),

Carter Cleveland (25) je osnovao Art.sy i za svoju ideju prikupio 7 milijuna dolara od različitih investitora. Zach Sims (21) i Ryan Bubinski (22) imaju svoj startup Codecademy gdje pružaju besplatne lekcije programerima početnicima. Već su zaradili više od 10 milijuna dolara.

Alex Godin (18) i Gary LosHuertos (24) osnovali su Dispatch, gdje je produkt menadžerica 24-godišnja Jessica Barnett. Na popisu je i Natalie Mayslich (24) iz Time Warner Investments, David Haber (25) radi za Spark Capital kao analitičar. Radi se o kompaniji koja je jedan od investitora u Foursquare i Tumblr. Aniq Rahim (25) već je prodao dvije kompanije i jedna je od glavnih zvijezda techa.

Kelsey Falter (22) osnivačica je PopTipa s kojim je u New Yorku pobijedila između 1.600 prijavljenih startupova. Radi se o kompaniji koja društvene mreže koristi za raznorazne ankete javnog mijenja. Svoju prvu domenu ova je djevojka kupila kada je imala samo 8 godina, a stručnjaci je već hvale kao izvrsnu poduzetnicu. Ovi mladi su još jedan dokaz da se trud i težak rad na kraju isplate.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene