Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ne nasjedajte na novu prijevaru na Facebooku – objavama kako su vaše informacije, slike i video zapisi s Facebooka zaštićeni autorskim pravom nećete ništa postići


Vjerojatno ste na Facebooku već vidjeli poruke korisnika koji su napisali kako je sve što objavljuju na Facebooku – od statusa, osobnih informacija, fotografija, videa i slično zaštićeno njihovim autorskim pravom te se za korištenje tog sadržaja mora tražiti njihova dozvola.

Podaci milijun korisnika Facebooka prodani za 5 dolara!

Vezani članci Donald Trump SAD: ministarstvo pravosuđa nije pronašlo dokaze o ozbiljnoj izbornoj prijevari Zgrada u kojoj se nalazi sjedište DORH-a i USKOK-a 'Pali' na prijevarama s PDV-om: Udružili snage i oštetili proračun za najmanje 5 milijuna kuna

No, kao i puno puta do sada, ova je informacija prijevara te se ništa neće promijeniti oko autorskih prava sadržaja korisnika koji su stavili tu obavijest. S obzirom na jako veliki broj korisnika koji su ovu ili sličnu poruku objavili kao status, reagirali su iz Zuckerbergove kompanije s kratkim priopćenjem u kojem jasno kažu: 'To je lažna poruka'.

Dodaju da svatko tko koristi ovu društvenu mrežu ima vlasništvo i kontrolu nad sadržajem i informacijama koje objavljuju te sami kontroliraju način na koji se te informacije dijele. Na Cnetu kažu kako je ovo uvijek bila politika Facebooka i nije se promijenila niti nakon posljednjih promjena pravila privatnosti, no napominju kako Facebook koristi neke podatke o svojim korisnicima za oglašavanje i slično – na što su sami korisnici pristali registracijom na ovu društvenu mrežu.

Novinari s ove stranice napominju da, kada korisnici Facebooka pristanu na uvjete ove kompanije, oni ih više ne mogu 'prebrisati' nekom objavom na svom zidu te poručuju korisnicima, ako se u budućnosti pojave slične neprovjerene informacije o tome kako možete zaštititi svoje podatke običnom objavom statusa, to će također biti prijevara.

'Jednom kad ste pristali na uvjete Facebooka, vi ste vezani uz njih, bez obzira svidjelo se to vama ili ne'.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook