Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hyundai je predstavio zanimljiv koncept letećeg automobila i pokazao nam kakve automobile možemo očekivati u budućnosti.


U Googleu posljednjih godina razvijaju automobil kojim će upravljati računala te vjeruju da ćemo u budućnosti samo sjesti u auto i reći putnom računalu gdje želimo ići, a automobil će se sam pokrenuti i odvesti nas na željeno mjesto, piše Mashable.

Vezani članci Slika nije dostupna Ovako izgleda BUDUĆNOST! Slika nije dostupna Sigurnija budućnost? Računala koja će spasiti tisuće života!

Iako se prvi ovakvi automobili već neko vrijeme voze cestama diljem SAD-a, vjerojatno je da njihova prodaja neće početi još desetak godina jer će trebati puno vremena dok se tehnologija usavrši i postane sigurna – jasno je da bi samo jedna greška računala u takvim situacijama mogla dovesti do prometnih nesreća i gubitka života tako da ekipa iz Google ne želi žuriti s komercijalnom primjenom ovih automobila.

>> Stigla budućnost: Biste li sjeli u ovaj auto?

No, koncept kojeg je predstavio Hyundai pokazuje nam da nam u budućnosti možda niti neće trebati automobili koji će 'sami voziti' po cestama, jer bi za desetak (ili više godina) u automobilima mogli – letjeti!

Ova kompanija zadnjih nekoliko godina organizira interna natjecanja za svoje inženjere koji na njima prikazuju svoje inovacije, a jedna od posljednjih takvih inovacija je i električni leteći automobil.

Na Mashableu kažu da ovo prijevozno sredstvo više podsjeća na bespilotnu letjelicu, nego na automobil, a prilikom demonstracije njime nije upravljao vozač, već je u kokpitu bila testna lutka, dok su Hyundaijevi inženjeri vozilom upravljali putem daljinskog upravljača.

Ovaj automobil/letjelica trenutno nema ime te nije poznato hoće li Hyundai početi s razvojem sličnih automobila, no ovaj nam je koncept ipak prikazao jedno od potencijalnih prijevoznih sredstava kakve bi mogli koristiti u (nekoj daljoj) budućnosti.

Što vi mislite, je li ovo samo zanimljiv koncept s kojim se nikad nećemo koristiti ili ćemo u budućnosti, umjesto u klasičnim automobilima, letjeti u ovakvim prijevoznim sredstvima?

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook