Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Video snimka

Japanske pčele nasmrt kuhaju svoje napadače

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Znate li da pčele, osim što proizvode med, mogu i doslovce skuhati napadača?

Pčele su, biološki gledano, vrlo interesantni insekti iz više razloga. One mogu i prepoznati ljudsko lice te rješavati i neke kompliciranije računalne probleme brže od samog računala. No, zahvaljujući japanskim istraživačima sa Sveučilišta Tokyo i Tamagawa, sada znamo da pčele znaju i kuhati.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vlada ima poseban plan VIDEO/FOTO Francuska pod najezdom insekata koji sišu ljudsku krv: Posvuda su - u javnom prijevozu, kinima, bolnicama... Ilustracija Strava u SAD-u Muškarca živog pojele bube: "Ovo je jedan od najstrašnijih slučajeva koje smo vidjeli"

>> Šokantno otkriće: Parazitske mušice pčele pretvaraju u - zombije!

Japanske pčele (srodne europskim) imaju velik problem kad je u pitanju azijski veliki stršljen, predatorski insekt, koji je izrazito agresivan prema manjim insektima na svojem teritoriju. Kad ti stršljeni priprijete pčelinjaku japanskih pčela, ove marljive radilice pokazuju sasvim novo ponašanje u suprotstavljanju većem neprijatelju.

Dakle te pčele jednostavno nahrupe na velikog stršljena i toliko se frenetično kreću oko njega formirane u sferu, da ga doslovce skuhaju između sebe. Ključ je u tome što će stršljen umrijeti na temperaturi od 45 stupnjeva Celzija, no pčele neće pa je dovoljno da ga zagriju na navedenu temperaturnu vrijednost i stršljen je - naprosto skuhan.

Pogledajte video snimku jednog takvog simuliranog napada, koji su snimili japanski istraživači.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene