Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Spašavajmo naš planet!'

Felix Baumgartner: Istraživanje Marsa nema smisla!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Felix Baumgartner smatra kako je novac koji se troši na istraživanja Marsa zapravo uzaludno trošenje novca.

Felix Baumgartner svojim je skokom s ruba svemira riskirao vlastiti život za doprinos znanosti, ali stajališta je kako je istraživanje Marsa bacanje novca. Smatra da bi se taj novac mogao i pametnije potrošiti.

Pročitajte i ovo Hrvoje Krešić U Dnevniku Nove TV Ne propustite posljednje i najrelevantnije predizborno istraživanje Crobarometar 25.03.2024. - 2 DONOSI DNEVNIK NOVE TV Novi Crobarometar: Istraživanje otkriva je li Milanović uspio srušiti rejting HDZ-u i koga bi građani radije za premijera

>> Tko je zapravo superčovjek Felix Baumgartner?

'To je novac poreznih obveznika', kazao je Baumgartner. 'Ljudi bi trebali odlučiti jesu li ga spremni potrošiti za istraživanje Marsa. Mislim da prosječna osoba nikad na to ne bi potrošila toliku svotu novca. Trebaju ga trošiti na nešto što ima smisla, a to je definitivno spašavanje ovog našeg planeta', objasnio je Baumgartner svoje stajalište u intervjuu za Telegraph.

Smatra da nema smisla ići na Mars kako bi se učilo o Zemlji. 'Mislim da trebamo sav taj novac, koji trošimo za istraživanje Marsa, potrošiti na učenje o Zemlji. Na Mars se ne mogu slati ljudske ekspedicije naprosto zato što je predaleko. Mislim da to malo znanja što ga dobivamo od istraživanja Marsa zapravo nema nekog smisla', jasan je bio Baumgartner.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene