Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Facebook je postao sedma tvrtka koja je pristala ljudima dati upozorenje ukoliko njihove mobilne aplikacije izvlače osobne informacije iz mobitela i tablet računala.


Kalifornijski odvjetnik Kamal D. Harris je rekao da sporazum uključuje vlastite aplikacije Facebooka, kao i one izrađene od treće strane u nedavno pokrenutom centru za aplikacije.
Sporazum zahtijeva da mobilne aplikacije prikažu svoja pravila o privatnosti prije nego se njihova aplikacija instalira na uređaj. Apple, Google, Amazon, Microsoft, Research in Motion i Hewlett-Packard su, također, potpisali dotični sporazum, piše News.com.

>> Znat će sve: Zuckerbergov novi udar na privatnost?!

No, imamo još jednu vijest . Naime, Facebook je odlučio olakšati svojim korisnicima da poprave svoje greške u postovima te da na taj način izbjegnu neugodno brisanje komentara.

'Primjerice, ako se pridružim nekoj raspravi i napišem dug komentar te napravim neku pravopisnu grešku, bit ću u mogućnosti prepraviti je i to bez potpunog brisanja komentara. Bit će vidljiva i povijest uređivanja komentara, tako da se sačuva potpuni kontekst razgovora. To je sada u procesu izrade i bit će svima dostupno u roku nekoliko dana', kazala je Johanna Peace, glasnogovornica Facebooka.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.