Larry Page nedavno je na TED konferenciji objasnio neke od načina na koji njegova kompanija želi poboljšati svijet


Google je trenutno jedna od najmoćnijih kompanija na svijetu, a njen izvršni direktor Larry Page vjeruje da oni mogu iskoristiti moć i veliki novac koji imaju kako bi promijenili svijet. Na nedavnoj TED konferenciji Page je govorio o načinima na koji Googleovci žele promijeniti svijet i poboljšati uvjete života u zemljama u razvoju, ali i zemljama poput SAD-a.

VIDEO Internet ide u stratosferu

Vezani članci TEDxSvetiIvanZelina (Foto: PR) U Svetom Ivanu Zelini održava se treća po redu TEDx konferencija Balon bebe Trumpa (Foto: AFP) "Beba Trump" leti iznad britanskog parlamenta

Prenoseći neke od njegovih izjava, na Business Insideru kažu kako je jedan od prvih i najvažnijih koraka ove kompanije omogućiti jednostavan pristup cjelokupnom znanju svijeta, a kako bi to ostvarili, potrebno je svima na svijetu omogućiti pristup internetu. Googlevci su još prošle godine predstavili način na koji to žele napraviti – korištenjem balona koji bi služili kao internetske pristupne točke s kojima bi se povezivali korisnici kojima inače internet nije dostupan.

'Ovo zvuči totalno ludo', komentirao je Page njihov projekt s balonima i dodao kako su pet godina razmišljali o načinu na koji bi omogućili pristup internetu u takvim mjestima te su se na kraju odlučili na balone, umjesto na satelite koji su također bili jedna od opcija. Zahvaljujući vezi s internetom, farmeri u zemljama u razvoju moći će saznati razloge zbog kojih ne uspijeva njihov urod, a moći će se povezivati i s drugim farmerima i s njima razmjenjivati iskustva.

Što se tiče razvijenih zemalja, Page je rekao kako mu je želja da svi u SAD-u javno, ali anonimno objave i podijele svoje zdravstvene kartone jer bi na ta način mogli spasiti sto tisuća života samo ove godine.

Također, vjeruje da bi ljudske živote u budućnosti mogli spasiti i njihovi automobili kojima će, umjesto ljudi, upravljati računala te da će takvi automobili uvelike smanjiti broj poginulih i ozlijeđenih na (američkim) cestama. Još jedna 'luda stvar' o kojoj u Googleu razmišljaju, ali koja je još samo na razini mašte jest zračna staza za bicikle.

Google dokazao: Računala su SIGURNIJI vozači od ljudi!

Naime, Page želi da što više koristimo bicikle, no kako bi smanjili opasnosti koje biciklistima prijete u prometu, on je zamislio zračnu stazu po kojoj bi vozili bicikle i na taj način biciklistima ne bi prijetila opasnost od automobila na cestama. 'Google voli raditi na stvarima na kojima nitko drugi ne radi', zaključio je izvršni direktor ove kopanije i dodao kako su korporacije 'agenti promjene', a osim Googlea pohvalio je i Elona Muska i njegove Tesla automobile i Space X projekt čiji je cilj odlazak na Mars.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook