Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stiže ove godine?

Dolazi vrijeme pametnih satova: Evo kako će iWatch osvojiti tržište!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Apple bi ove godine trebao predstaviti iWatch te vjeruju da će s opcijama poput zakrivljenog ekrana i bežičnog ili solarnog načina punjenja baterije osvojiti ovo tržište

Već duže vremena traju šuškanja oko pametnog sata kojeg priprema Apple te se očekuje da će ga Tim Cook službeno predstaviti krajem ove godine. Iako su neki Appleovi konkurenti poput Sonya i Samsunga prošle godine predstavili SmartWatch 2 i Galaxy Gear, ovi modeli nisu privukli veliki broj korisnika te dio analitičara vjeruje da će se tržište pametnih satova pokrenuti upravo s iWatchom, odnosno da će nakon Appleovog predstavljanja pametnog sata porasti potražnja za ovim uređajima na sličan način na koji je, nakon što je Steve Jobs predstavio iPad, porasla potražnja za tabletima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Stižu iPhone 6 i iWatch Kakvu senzaciju Apple priprema u utorak? Slika nije dostupna Velike najave Samsung i LG najavili nove pametne satove – stiže i iWatch!

Prema posljednjim informacijama koje su prenijeli na Cnetu, Appleov pametni sat imat će zakrivljeni ekran (podsjetimo, zakrivljene ekrane na svojim telefonima već su predstaviti Samsung i LG) čija će dijagonala vjerojatno iznositi oko 1,6 inča, a na njegovom ekranu pojavljivat će se najvažnije obavijesti s iPhonea poput poziva, poruka, obavijesti s društvenih mreža, mailova, pjesama koje sviraju na telefonu i slično.

Dolaze pametni satovi!

Apple bi posebnu pažnju na svom satu trebao posvetiti bateriji te trenutno testiraju nekoliko mogućnosti punjenja koje bi korisnicima trebali omogućiti duži rad baterije ovog gadgeta. Jedan od načina je bežično punjenje koje bi uključivalo magnetsku indukciju te bi se, umjesto s klasičnim punjačem, iWatch punio prislanjanjem na posebnu podlogu za punjenje.

No, osim ovog načina, Cook i ekipa testiraju mogućnost punjenja baterije putem solarnih ćelija koje bi trebale biti ugrađene u ekran te putem pokreta. Naime, samim hodanjem i zamahivanjem ruku aktivirao bi se mali punjač koji bi bateriju opskrbljivao energijom. Tony Fadell, jedan od tvoraca iPoda i bivši Appleov zaposlenik koji je osnovao kompaniju Nest (nedavno ih je kupio Google za čak 3,2 milijarde dolara) još je ranije rekao kako je Apple godinama pokušavao razviti 'pametniju bateriju' koju bi se napajala putem solarnih ćelija, ali u tome nije uspio.

Pogledajte novitete koje Apple priprema za sljedeću godinu

S obzirom da bi iWatch trebao koristiti 'sofisticirani procesor' koji će trošiti veliku količinu energije jasno je zašto u Appleu pokušavaju pronaći načine s kojima bi produžili vrijeme između punjenja baterije, a možda je upravo baterija razlog što Tim Cook već nije predstavio pametni sat.

Ako su predviđanja dijela analitičara točna, iWatch možemo očekivati u drugoj polovici godine kada ćemo i službeno saznati kakve je sve inovacije Apple pripremio za svoj pametni sat i, što će mnogima biti najvažnije, koliko će taj gadget koštati.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene