Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Telefoni, tableti, pametni sat…

Pogledajte novitete koje Apple priprema za sljedeću godinu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sljedeće godine očekujemo iPhone s ekranom puno veće dijagonale, iPad Pro s 12,9 inčnim ekranom Ultra HD rezolucije te pametni sat iWatch

Nakon što je prošle godine dionica Applea dosegnula rekordnu vrijednost, tijekom većeg dijela 2013. godine njihova je dionica bila u konstantnom padu (neko vrijeme i ispod razine od 400 dolara) te je dio tržišnih analitičara zaključio kako su najbolji dani ove kompanije prošli te bi mogli potonuti u prosječnost. No, posljednji kvartal u ovoj godini bio je prilično uspješan te je dionica ove kompanije ponovno premašila 550 dolara, dok podaci iz listopada o globalnoj prodaji pametnih telefona pokazuju da Apple, nakon lansiranja iPhonea 5S i 5C, preuzeo potpunu dominaciju na ovom tržištu jer se među četiri najprodavanija smartphonea na svijetu nalaze sva tri njihova modela (iPhone 5, 5C i 5S).

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Stižu iPhone 6 i iWatch Kakvu senzaciju Apple priprema u utorak? Slika nije dostupna Velike najave Samsung i LG najavili nove pametne satove – stiže i iWatch!

Osim iPhonea, predstavili su i nove modele iPadova – Air i novi mini koji imaju snažan hardver i ekrane retina rezolucije i koji bi mogli biti među najpoželjnijim proizvodima tijekom ovogodišnjeg blagdanskog šoping razdoblja u kojem će se potrošiti milijarde dolara.

Najprodavaniji telefon na svijetu je...

Analitičari i novinari već neko vrijeme nagađaju koji su sljedeći potezi ove kompanije i koje će proizvode predstaviti tijekom 2014, a jedino je sigurno da možemo očekivati nasljednike aktualnih modela iPhonea i iPadova – pri čemu se najviše očekuje od iPhonea 6 koji bi napokon trebao dobiti ekran veće dijagonale (spominje se dijagonala od 4,8 inča) tako da će na taj način u potpunosti moći konkurirati brojnim Androidima koji odavno imaju ekrane dijagonale oko pet inča.

Također, osim nasljednika trenutnih modela, sve je više glasina i oko phableta kojeg Apple priprema i koji bi trebao imati dijagonalu ekrana veću od 5,5 inča. Na stranici BGR.com kažu kako ova kompanija priprema i potpuno novi model iPada – iPad Pro s ekranom dijagonale čak 12,9 inča te da bi mogli predstaviti čak dvije verzije ovog uređaja.

Apple priprema 'misteriozni proizvod'

Prvo bi tijekom prvog kvartala trebali predstaviti ovaj model s ekranom qHD rezolucije, dok za listopad pripremaju model Pro koji će imati ekran Ultra HD, odnosno 4k rezolucije te bi oba uređaja trebala imati napredan hardver.

Čini se da će upravo listopad biti najzanimljiviji mjesec za sve ljubitelje Applea jer bi ova kompanija, osim nasljednika trenutnih modela iPada i iPada Pro, tada napokon trebala predstaviti i toliko spominjani pametni sat iWatch koji bi trebao pokrenuti smartwatch tržište na sličan način na koji je iPad pokrenuo tržište tableta. Službenih informacija iz Applea naravno nema, no s obzirom na brojne glasine vezane uz njihove nove proizvode, čini se da će 2014. biti iznimno uzbudljiva za sve ljubitelje 'jabuke'.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene