Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odlaze u koorporativni biznis

Blackberry se povlači s tržišta, iPhone i Android prejaki

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tvrtka koja proizvodi Blackberry smartphone uređaje povlači se s tržišta.

Naime, Research In Motion (RIM) se odlučio na potez repozicioniranja na tržištu, odnosno povlačenje s tržišta široke potrošnje, koje predstavljaju obični potrošači, na korporativno tržište, prenosi BBC.

Pročitajte i ovo Kupnja namirnica Hlapljivi spojevi Nije samo hrana: Sad se s tržišta povlače i dva proizvoda za djecu Slika nije dostupna Objavila agencija za hranu Trebao bi biti nešto zdravo, no proizvod su povukli s tržišta zbog viška pesticida

>> Microsoft i Nokia žele kupiti proizvođača BlackBerryja?!

Prodaja Blackberry uređaja doživjela je pad u prvom kvartalu ove godine, odnosno gubitak od 124 milijuna dolara, čime u RIM-u nikako nisu zadovoljni. Prošle godine u isto vrijeme, RIM je bilježio profit od 934 milijuna dolara na tržištu, što predstavlja razliku od više od milijardu dolara pa je njihova odluka logična.

IPhone i smartphone uređaji koje pogoni platforma Android, jednostavno su postali prevelika konkurencija za Blackberry i bilježe kudikamo bolje rezultate, a na tržište se vraća i Microsoft. Blackberry stoga sreću mora potražiti u svijetu biznisa.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene