Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ekhlas je imala 14 godina kada su se militanti Islamske države počeli iživljavati nad Jazidima, etničkoj skupini u sjevernom Iraku, osvajajući teritorij te države. Muškarce su ubijali, žene porobljavali. Pokušala je pobjeći pred njihovom najezdom na planinu Sindžar, no nije uspjela. Uhvaćena je i zatočena, a šest je mjeseci bila teško zlostavljana. Ovo je njezina priča.


"Silovao me svakog dana. Šest mjeseci. Pokušala sam se ubiti", tako je svoju priču počela Ekhlas koja je za BBC progovorila o torturi koju je ipak uspjela preživjeti.

Njezino lice i dalje svjedoči o stravi koju je prošla, ali Ekhlas ne plače. Hrabro nastavlja svoju priču:

"Izabrao me između 150 djevojaka. Bio je ogavan, poput neke zvijeri, prljav i s dugom kosom. Smrdio je. Bila sam toliko uplašena da ga se nisam usudila niti pogledati."

Uspjela je pobjeći dok je bio na ratištu. Smještena je u izbjeglički kamp.

"Pitate se kako uspijevam ovo pričati bez suza? Zašto ne plačem? Zato što sam ostala bez suza."

Ekhlas se danas nalazi u psihijatrijskoj klinici u Njemačkoj gdje prima terapijsku pomoć, ali i edukaciju. Nada se da će jednog dana postati odvjetnica.

Njezinu priču možete pogledati OVDJE.

Vezani članci Ilustracija (Foto: AFP) Vlasti BiH razmatraju mogući povratak žena i djece iz Sirije i Iraka: "Ispituje se njihova uloga u Islamskoj državi" Slika nije dostupna BIJEG IZ PAKLA Godinu dana nakon svega smije se kada priča o tome kako bi kaznila ISIL-ovce