Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"

Nepregledan niz

'Znamo gdje je Putin bio onih deset dana'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ma naravno da ne znamo. Nitko ne zna. Niti uopće može znati.

Mrtav je! Ne, ne, bolestan! Umire! Ma nije to, rodila ova njegova gimnastičarka. Ipak su izveli državni udar - svrgnut je!

Pročitajte i ovo Kusturica na sastanku s Putinom usporedio hrvatske ustaše i ukrajinske banderovce U mnogo čemu su se složili Kusturica na sastanku s Putinom usporedio hrvatske ustaše i ukrajinske banderovce Ruski predsjednik Vladimir Putin - 2 Nije odao počast Kremlj tvrdi da je Putin ožalošćen: "Malo je vjerojatno da itko razumije kroz što on prolazi"

Niz možemo nastaviti u nedogled budući da se u deset dana 'nestanka' Vladimira Putina pojavilo toliko teorija o razlozima njegova nepojavljivanja u javnosti da se čovjek zaista može zapitati - zašto nam je to toliko bitno? Zašto je cijeli svijet deset dana bez prestanka komentirao ruskog predsjednika i njegovu potencijalnu lokaciju i razloge zbog kojih se ne pojavljuje pred kamerama?

Strah? Možda... Čovjek koji u maniri, čak i boljoj od one hladnoratovske, bez zadrške zvecka nuklearnim oružjem zasigurno je netko na čije prijetnje ne možemo samo odmahnuti rukom. Da ilustriramo... Svaki roditelj koji kod kuće ima dijete između 2 i 5 godina zna da tišina znači probleme. Svaki takav roditelj naviknut je na buku, dernjavu i kaos, no, kad nastupi tišina to je siguran znak da se nešto sprema. Obično u takvim trenucima nalete na pošarane zidove, prosipano brašno, deset rola wc papira uguranih u školjku...

Zato nas je možda malo i stislo u želucu kad je Putin nestao u akciji budući da smo navikli na 'dernjavu i galamu'. I to taman prije prve godišnjice aneksije Krima. Ili samo nekoliko dana nakon ubojstva njegova najžešćeg kritičara Borisa Nemcova. Kako god želite...

Koje je boje haljina? KOGA BRIGA?! Ne mogu više, zapalite je...

Pismo pišem tinta mi se proli, primite se posla, k'o Boga vas molim...

Ali, zašto je stislo nas, a Ruse nije? Razmislite, ruski mediji gotovo da ni nisu pisali o tom famoznom Putinovom nestanku. Rusi se nisu pretjerano uzbuđivali, a zašto i bi, pa to nije bilo prvi put da je Putin nestao s radara na nekoliko dana. Dapače, takvo što je normalno u postsovjetskim zemljama u kojima još uvijek postoji neki oblik autoritarne vladavine. Tko, zaboga, očekuje da će Vladimir Putin nekome polagati račune?

Putin? Čovjek koji bi, da želi, doslovce mogao dignuti srednjaka u lice Angeli Merkel i Baracku Obami. Valjda se suzdržava, ne znam. Ali u više je navrata pokazao da ga doslovce nije briga ni za kakve sankcije ni za kakvo ništa. To je Putin.

Zapad: Izražavamo zabrinutost zbog aneksije Krima!
Putin: Da, i?
Zapad: Ali izražavamo ozbiljnu zabrinutost zbog aneksije Krima?
Putin: ?
Zapad: Učinit ćemo sve da se to zaustavi!
Putin: Već je anektiran.
Zapad: E pa sad ćemo ti nametnuti sankcije!
Putin: Evo već plačem.

Da raščistimo - nije istina da 'Putinu nitko ne može ništa'. Mogu, itekako, ali bitno je da on ostavlja taj 'jači sam od sudbine' dojam. I sve dok će odmahivati rukom i okretati glavu i podmuklo se smješkati na sankcije Zapada, nitko mu doista 'neće moći ništa'.

A tek PR. Dakle, desetodnevni izostanak iz javnosti Putinu je stvorio takav PR kakav svaka starleta, ispodprosječna pjevačica, ispodprosječna glumica ili posvuduša mogu samo poželjeti. Ozbiljno, ni u trenutku aneksije Krima nije se toliko pisalo o Putinu kao u tih famoznih deset dana.

Možda zaista i jest sve ovo bio PR potez, ne možemo to znati, isto kao što ne možemo znati je li ispravna bilo koja druga teorija o njegovu nestanku. No možda ovo na sveopće veselje pokrene novi PR trend pa se sve one ranije spomenute starlete i posvuduše odluče udaljiti iz javnosti na neko vrijeme. O Bože daj da bude tako... 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene