Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Proslavile' ih dekapitacije

Uhićen zloglasni vođa brutalnog ZETA NARKOKARTELA

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Miguel Morales, vođa zloglasnog Zeta narkokartela, uhićen je ovog tjedna u Meksiku, a vijest su potvrdile i tamošnje vlasti.

Poznat i kao 'Z-40', vođa Zeta narko kartela, Miguel Angel Trevino Morales uhićen je u ponedjeljak u Nuevo Laredu blizu granice SAD-a u ranu zoru, piše BBC.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nova snimka VIDEO: Ovo je Zeta Retuculi, siva izvanzemaljska rasa? Slika nije dostupna Nakon bolesti Catherine Zeta-Jones se nasmiješena vratila na posao!

Mornarica je zaustavila kamionet u kojem je bilo oko 2 milijuna dolara u gotovini, a Morales je odveden u pritvor zajedno sa svojim zaštitarom i računovođom te mu je oduzeto osam puški, otkrio je glasogovornik meksičke Vlade, Eduardo Sanchez.

>> Najjači meksički narkobos El Chapo 'ubijen u Gvatemali'

Morales je vodstvo nad Zetama preuzeo 2012. godine nakon smrti osnivača kartela, Heriberta Lazcana. Strani mediji pišu kako je njegovo uhićenje veliki trijumf tamošnjih vlasti koje se bore protiv snažnih narkokartela. Zete su jedan od najjačih meksičkih narkokartela, a u ratu kartela pokazali su izuzetnu brutalnost, ostavljajući masakrirana tijela bez glava uz ceste ili obješena na mostove i nadvožnjake.

Masakrirao svoje žrtve

Kartel je sastavljen od bivših policajaca meksičke elitne policijske jedinice, a vrlo brzo su postali poznati zahvaljujući svojim brutalnostima koje su uključivale svakakve oblike mučenja pa i obezglavljivanje imigranata te članova protivničkih kartela.

Fotografija objavljena na Twitteru odmah nakon uhićenja

Fotografija Miguela koji se trenutačno nalazi u pritvoru, procurila je na Twitter odmah nakon uhićenja. Tamošnji mediji pišu kako ju je najvjerojatnije objavio netko tko je sudjelovao u operaciji uhićenja.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene