Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Osveta Anonymousa?

Umjesto napada na narko kartele, hakeri napali stranice izraelske vlade?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Narko karteli su zaprijetili – za svakog njihovog člana kojeg Anonymousi otkriju, Zete će ubiti deset ljudi!

Nedavno se na internetu pojavila informacija kako hakeri iz Anonymous grupe namjeravaju krenuti u obračun s meksičkim narko kartelima – i to s najozloglašenijom grupom Zeta.

Pročitajte i ovo Kamala Harris ugošćuje člana izraelskog ratnog kabineta U ponedjeljak Potpredsjednica SAD-a sastat će se sa članom izraelskog ratnog kabineta Zločin protiv čovječnosti u Pojasu Gaze - 3 Potresni prizori Stotine tisuća djece gladuju, jedu hranu za konje, piju more: "Makar umrla, želim uzeti vreću brašna jer nemam čime nahraniti svoju djecu"

Prvotni razlog za cyber rat s narko kartelima bio je taj što su Zete navodno zatočile jednog njihovog člana te su Anonymousi zaprijetili da, ako ga kriminalci ne puste, počet će otkrivati imena osoba iz narko kartela i onih koji surađuju s njima, poput političara i novinara.

Oteti član navodno je pušten, a hakeri su od akcije odustali nakon što su im Zete poručile da će za svako ime koje Anoynmousi otkriju, oni ubiti deset ljudi – s obzirom da je njihova brutalnost itekako poznata te je svima jasno da bi ove prijetnje sigurno ispunili, hakeri su se povukli i odustali od napada kojima bi ugrozili sebe, ali i brojne ljude u Meksiku.

Također, Zete su zaprijetile da će unajmiti vlastite računalne stručnjake koji će otkrivati hakere koji ih napadaju te, kada im saznaju ime, naći će ih, mučiti i ubiti. Kako se obračunavaju s ljudima koji na internetu pišu loše stvari o njima pokazali su nedavno kada su mučili, masakrirali i ubili dvije osobe za koje se sumnja da su na društvenim mrežama pisali o Zetama – njihova su tijela objesili o jedan most kako bi poslali poruku što se događa s onima koji im se usude suprotstaviti.

To je potvrdio i Ben West, sigurnosni analitičar iz Stratfor Global Intelligencea koji kaže da postoje dokazi kako su meksički narko karteli već zaposlili vlastite računalne stručnjake koji će im pomoći da svoja kriminalna djelovanja prošire i na cyber svijet, ali i čiji je zadatak traženje blogera i hakera koji pišu o njima.

Iako su se povukli iz borbe s meksičkim narko kartelima – jer ne žele biti krivci za ubojstva civila koja su najavile Zete, Anonymousi nastavljaju s borbom protiv svih onih za koje smatraju da ugrožavaju slobodu i demokraciju.

Tako su, nakon što je izraelska vojska presrela i zauzela brodove s propalestinskim aktivistima koji su išli u području Gaze, Anonymousi zaprijetili da će, ako se opsada Gaze i presretanje brodova prema tom području nastavi, započeti cyber napade na izraelske računalne sustave.

Zanimljivo je da je u nedjelju, dakle nedugo nakon te prijetnje, došlo do rušenja internetskih stranica izraelske vlade, vojske, Mossada i Shin Beta. Internetom su se proširile informacije da je ovo djelo Anonymousa, no izraelska vlada to je odmah demantirala te su objavili da je došlo do kvara na njihovim serverima.

Osim ove objave izraelske vlade, nema nikakvih drugih službenih informacija o tome da li je došlo do kvara na serverima ili je riječ o hakiranju, a neki portali poput hackernewsa tvrde da su stranice ipak srušili Anonymousi.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene