Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Staju na kraj korupciji

Životi više od milijarde ljudi uskoro će se drastično promijeniti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon 7 desetljeća neovisnosti, Indijci konačno uvode konkretan i transparentan porezni sustav.

Najmnogoljudnija zemlja svijeta, Indija, uskoro kreće u najveće promjene svog poreznog sustava otkako je stekla neovisnost 1947. godine. Gornji dom parlamenta jučer je izglasao uvođenje poreza na dobra i usluge koji je u izradi već dulje od deset godina.

Pročitajte i ovo Indija otkrila krijumčarsku mrežu koja ljude na prevaru šalje u rusko-ukrajinski rat Najmanje 35 završilo na bojištu Otkrivena krijumčarska mreža: Ljude su na prijevaru slali na front u Rusiji Leopard Viralna snimka VIDEO Dječaku u ured ušetala velika zvijer, fantastična reakcija spasila mu život

Iako isprva zvuči kao uvođenje još jednog porezan. ovaj bi sustav treba znatno olakšati poslovanje u Indiji jer će spomenuti porez zamijeniti cijeli niz naknada i poreza koje građanima i poduzetnicima nameću lokalne, državne i federalne vlasti.

Očekuje se da će ovaj potez znatno potaknuti cjelokupno indijsko gospodarstvo.

Zastarjela regulativa znatno otežava funkcioniranje poduzeća na nacionalnoj razini i otvara puno prostora za koruptivne radnje . Sad će Indija po prvi put u povijesti postati integrirano tržište s točno definiranim porezima. Nacionalno vijeće za istraživanje gospodarskog razvoja procjenjuje kako bi zbog ovog poteza gospodarstvo moglo skočiti za između 0,9 i 1,7 posto.

Ovo je ujedno i najveća gospodarska reforma od 1991. godina kada je bivši premijer Manmohan Singh odgovorio na krizu rupije liberalnijim zakonima.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene