Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Teškoće u prometu

Zima paralizirala SAD

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Snijeg i niske temperature proteklih su dana izazvali brojne teškoće u zračnom i cestovnom prometu u većem dijelu SAD-a, a meteorolozi za petak najavljuju novi snijeg na istoku i jugoistoku zemlje.

Najmanje 400 letova iz zračne luke O'Hare International u Chicagu otkazano je u četvrtak, dok su, po podacima Savezne uprave zračnog prometa (FAA), dolazni letovi kasnili prosječno 45 minuta, a odlazni 30 minuta. U zračnim lukama Midway u Chicagu i Newark International u New Jerseyu također su zabilježene brojne odgode letova.

Pročitajte i ovo Jakutsk ŽIVOT NA -50 Kako preživjeti u nahladnijem gradu na svijetu? "Obucite se kao kupus" Slika nije dostupna Ususret vikendu POLARNE HLADNOĆE DO ČETVRTKA Donosimo kakvo nas vrijeme čeka idućih dana

Nacionalma meteorološka služba najavila je opasnu ledenu kišu i snijeg na jugoistoku SAD-a, gdje su temperature znatno ispod normale već dva tjedna. Val arktičke hladnoće koji je počeo prošlog vikenda smatra se uzrokom desetak smrtnih slučajeva diljem SAD-a. U četvrtak je zbog snijega došlo do teške prometne nesreće na autocesti Interstate 70 u Ohiu, u kojoj su poginule četiri osobe, a šest ih je ozlijeđeno.

>> Stigla prava zima: Snijeg izmamio vedra lica

U Floridi je proglašeno izvanredno stanje zbog hladnoće koja ugrožava vrijedne nasade agruma, jagoda i povrća, a lokalne vlasti pomažu farmerima da spase urod. Na sjeveru SAD-a, u Bismarcku u Sjevernoj Dakoti, u četvrtak je izmjerena temperatura od minus 24 Celzijeva stupnja, a meteorolozi najavljuju da bi tijekom noći mogla pasti na minus 47. Novih 10 do 20 cm snijega za petak je najavljeno u regijama Srednjeg Zapada i Sjeveroistoka, te na jugu sve do država Kentucky i Tennessee. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene