Obavijesti Video Pretražite Navigacija

'Židovi su majmuni, a kršćani svinje'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Škola kralja Fahda, koju je u Londonu utemeljila Saudijska Arabija, koristi udžbenike koji Židove opisuju kao majmune, a kršćane kao svinje.

U udžbenicima piše i da "Židovi prakticiraju vještičarenje i čarobnjaštvo" te da "slijede Sotonu", a traže i od učenika da "navedu neke odbojne karakteristike Židova" te da daju primjere "bezvrijednih religija", kao što su judaizam i kršćanstvo. 

Pročitajte i ovo Ilustracija U Velikoj Britaniji Židovi na udaru: ''Mi smo snažni i otporni, no eksplozija mržnje protiv naše zajednice je apsolutna sramota'' Ilustracija Traži se oštra kazna U Berlinu ponovno antisemitistički incident: Student napao svog kolegu jer je pripadnik židovske zajednice

U školi se poučava vahabizam, dominantna vjera u Saudijskoj Arabiji, ekstremni oblik islama koji inzistira na doslovnoj interpretaciji Kurana.

Colin Cook (57) je 19 godina predavao engleski na toj školi, sve dok nije otpušten u prosincu. 

Kaže da je čuo učenike kako govore da žele poubijati Amerikance, da je 11. rujna bio dobra stvar te da je Osama bin Laden heroj.

Cook sada od suda traži 100.000 funti odštete zbog neopravdanog otkaza, rasne diskriminacije i viktimizacije.

Škola je utemeljena kako bi se u njoj obrazovala djeca saudijskih diplomata, no danas su većina od njezinih 750 učenika britanski muslimani. 

Na školi se poučava vahabizam, dominantna vjera u Saudijskoj Arabiji, ekstremni oblik islama koji inzistira na doslovnoj interpretaciji Kurana.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene