Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Presuda u Beogradu

Milovanović osuđen na godinu i 10 mjeseci

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Željko Milovanović zvani Gavra, kojeg se sumnjiči za ubojstvo Ive Pukanića i Nike Franića osuđen je u Beogradu na zatvorsku kaznu u trajanju od godinu dana i deset mjeseci, zbog nezakonitog držanja oružja i krivotvorenja dokumenata.

Okružno tužiteljstvo, zbog nedostatka dokaza protiv njega, odustalo je od kaznenog progona za pljačku Delta banke u Beogradu, tako da je osuđen samo zbog nedozvoljenog držanja oružja i krivotvorenja dokumenata, piše Blic. Ostat će u pritvoru do pravomoćnosti izrečene mu presude, ali i do druge presude Okružnog suda u Beogradu, kojom je osuđen na jedinstvenu zatvorsku kaznu u trajanju od 13 godina, zbog više pljački i razbojništava.

Pročitajte i ovo KB Sveti Duh Pravomoćna presuda Sud odlučio: Otkaz patologu nakon skandala na Svetom Duhu bio je nezakonit Slika nije dostupna 'Suđenje stoljeća' Za ubojstvo Pukanića i Franjića 150 godina zatvora

Milovanović se Vrhovnom sudu Srbije žalio na ovu drugu presudu pa ona još uvijek nije pravomoćna, jer se čeka njihova odluka. S druge strane, Milovanović je priznao krivnju za nedozvoljeno držanje oružja i krivotvorenje dokumenata. Srpsko tužiteljstvo od hrvatskog pravosuđa tek očekuje dostavljanje dokumentacije potrebne za kazneni progon Milovanovića, oko ubojstva Pukanića i Franića. Podsjetimo, policija je Milovanovića napokon uhitila 31. svibnja u Beogradu te na njemu pronašla pištolj, a u stanu u kojem je boravio i brojno drugo vatreno oružje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene