Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Milanović: "Ovo je priprema za državni udar"

Zbog onečišćenosti zraka u Sarajevu izvanredne mjere

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Lokalne vlasti u Sarajevu naredile su da se poduzmu izvanredne mjere zbog onečišćenosti zraka koje ozbiljno prijeti zdravlju ljudi.

Iz vlade Sarajevske županije priopćeno je kako je županijsko Ministarstvo prostornog uređenja i okoliša odlučilo aktivirati prvi stupanj pripravnosti za posebne situacije, a na temelju plana interventnih mjera u slučaju prekomjerne onečišćenosti zraka.

Pročitajte i ovo Maske - 2 ublažavanje mjera Skidamo maske, ali zato nam prijete neke druge opasnosti: "Viđamo kliničke slike koje odudaraju od pravila'' Slika nije dostupna London: Otkazani letovi i brojna kašnjenja zbog magle

Gusta magla već pet dana prekriva kotlinu u kojoj je glavni grad Bosne i Hercegovine, a nedostatak cirkulacije zraka prouzročio je visoku koncentraciju čađe i sumpora iz brojnih kotlovnica te od automobilskih ispušnih plinova.

Županijske vlasti kao prvu mjeru traže od gradskih toplana hitnu izradu programa smanjenja emisije štetnih tvari.

Inspekcijske službe dobile su nalog pojačano kontrolirati sve
objekte u kojima postoje ložišta dok je građanima upućen apel da što manje koriste automobile kao i da smanje kretanje gradskim područjem na najnužniju mjeru.

S obzirom na nepovoljne vremenske uvjete koji ne predviđaju znatniju promjenu stanja do kraja tjedna, vlasti planiraju poduzimanje drugog stupnja pripravnosti koji podrazumijeva i zabranu prometovanja automobilima bez katalizatora.

Zbog magle i smoga gotovo svi letovi iz sarajevske zračne luke su otkazani, a i cestovni promet odvija se otežano jer je vidljivost manja od dvadeset metara.

Slično je stanje i u Tuzli.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene