Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Snažno nevrijeme praćeno vjetrom, pljuskom i tučom pogodilo je u utorak poslijepodne Novi Sad čije su se ulice pretvorile u rijeke, potopivši nekoliko automobila. U najmanje jednoj školi nastava je prekinuta zbog prokišnjavanja, a u pojedinim dijelovima grada obustavljen je promet.


„Palo je preko 52 litre kiše po četvornom metru za dva sata, a gradska mreža može primiti oko 20 litara, pa su zbog toga i nastali problemi. Radimo punim kapacitetom“, izjavio je vojvođanskim medijima član gradskog vijeća Vladimir Stojković.

Vezani članci Posljedice nevremena u Rovinju - 3 Zbraja se šteta nakon nevremena koje je pogodilo Rovinj i okolicu: "Užas, to je bilo kao slapovi Krke, sve je nosilo sa sobom" Exit Festival Life Stream - 6 Četiri milijuna ljudi sa svih krajeva svijeta započelo obilježavanje 20. rođendana EXIT festivala

Dvanaest interventnih ekipa "Vodovoda" je na terenu i rade na čišćenju slivničkih odvoda, kontroli crpki, ali i na lociranju kritičnih točaka.

Također, vatrogasci su primili više poziva za crpljenje vode iz podruma pojedinih kuća i zgrada u Novom Sadu.

U Osnovnoj školi "Svetozar Marković Toza" na Detelinari je prekinuta nastava jer ju je voda poplavila, pa je došlo i do prekida struje, prenio je novosadski portal „021“. List „Blic“ prenosi kako su u potopljenim ulicama na površinu isplivali podzemni kontejneri. (Hina)

Kako je to izgledalo, pogledajte iz prve ruke: