Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Amsterdam mijenja sliku

Zatvaraju se izlozi četvrti crvenih svjetala i coffe shopovi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Veliki turistički preokret očekuje i Amsterdam.

Milijuni turista posjećuju ga zbog coffe shopova, četvrti crvenih svjetala i kockarnica. Gradske vlasti kažu da je takav turizam Amsterdam pretvorio u središte trgovine ljudima, pranja novca i izbjegavanja poreznih obveza.

Pročitajte i ovo Herzoga dočekali prosvjednici na otvaranju muzeja holokausta u Amsterdamu Traže prekid vatre Na otvaranju muzeja izraelskog predsjednika dočekali prosvjednici: Postavili mu putokaz prema Međunarodnom sudu pravde Četvrt crvenih svjetiljki (Foto: AFP) Nije prvoaprilska šala! Amsterdam će zabraniti turističke obilaske crvene četvrti: "Seksualne radnice nisu turistička atrakcija"

>> Amsterdam: Ponovno je slobodno bezbrižno zapaliti džoint

Postrožili su uvjete za coffe shopove, a sada uvode nove zakone o prostituciji. Cilj im je zatvoriti 40 posto od 500-tinjak izloga u četvrti Crvenih svjetala, a broj coffe shopova  smanjiti za trećinu.

''Loše je to za Amsterdam. Ovo je grad poznat po četvrti crvenih svjetala. Ako je ukinu, Amsterdam je mrtav', misli stanovnik Amsterdama Jerry.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene