Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Veliki turistički preokret očekuje i Amsterdam.


Milijuni turista posjećuju ga zbog coffe shopova, četvrti crvenih svjetala i kockarnica. Gradske vlasti kažu da je takav turizam Amsterdam pretvorio u središte trgovine ljudima, pranja novca i izbjegavanja poreznih obveza.

Vezani članci Policija na aerodromu Schiphol kod Amsterdama, ilustracija (Foto: AFP) Zatvorili amsterdamski aerodrom zbog sumnje na otmicu, a onda se saznalo da je netko - stisnuo krivi gumb! Četvrt crvenih svjetiljki (Foto: AFP) Amsterdam će zabraniti turističke obilaske crvene četvrti: "Seksualne radnice nisu turistička atrakcija"

>> Amsterdam: Ponovno je slobodno bezbrižno zapaliti džoint

Postrožili su uvjete za coffe shopove, a sada uvode nove zakone o prostituciji. Cilj im je zatvoriti 40 posto od 500-tinjak izloga u četvrti Crvenih svjetala, a broj coffe shopova  smanjiti za trećinu.

''Loše je to za Amsterdam. Ovo je grad poznat po četvrti crvenih svjetala. Ako je ukinu, Amsterdam je mrtav', misli stanovnik Amsterdama Jerry.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.