Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tjedan dana neizvjesnosti

Zatočeni alpinisti napustili Mount Everest

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stotine stranih alpinista zatočenih tjedan dana u Lukli, napustili su Mount Everest.

Dok su posjetitelji čekali da se raščisti magla, hoteli u mjestu Lukla bili su puni, a zaliha hrane bilo je sve manje. Ljudi su spavali u šatorima i restoranima hotela, javlja AP.

Pročitajte i ovo Ilustracija Najavili štrajk Skandal u Makedoniji: Bivši ministar gospodarstva i njegovi pomagači upali u nadzorni toranj i napali kontrolore leta Slika nije dostupna Strašna snimka VIDEO Bespomoćni prepušteni na milost i nemilost lavini - 'Drži se za moju jaknu'

Nakon što su danas sletjeli u Katmandu, alpinisti su bili sretni. 'Bilo je vrlo maglovito i oblačno cijeli tjedan, ali svi su bili odlični, dijelili su hranu i vodu', rekla je Megan Freese iz Velike Britanije.

Više od dvije tisuće stranaca bilo je zarobljeno u Lukli od kad su zrakoplovi zbog guste magle dobili zabranu letenja 31. listopada.

Zračna luka koja se ondje nalazi mjesto je s kojeg planinari odlaze na svoje destinacije na Mount Everestu. No, kako luka ima kratke piste, čak i za dobrog vremena, s nje mogu uzletjeti mali avioni s najviše 18 putnika.

Danas ujutro s aerodroma je uzletjelo 20 zrakoplova, a još letova se očekuje tijekom dana, rekao je šef aerodromske policije. Očekuje se da će u Katmandu do kraja dana sletjeti više od tisuću alpinista.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene