Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čak ju i djeca tuže...

Zašto nitko ne voli najbogatiju ženu svijeta?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Georgina Hope Rinehart na dobrom je putu da postane najbogatija osoba na svijetu. Gina, kako je poznatija u medijima, je jedino dijete preminulog rudarskog magnata Langa Hanckocka od kojeg je 1992. godine naslijedila tri četvrtine gigantske tvrtke Hanckock Prospecting. No, zašto ju nitko ne voli?

Zahvaljujući povećanju cijene minerala, te rudarskom boomu u Australiji Gina Rinehart je 2006. godine postala prva žena milijarder u Australiji, a prošle je godine tvrtka Citigroup procijenila kako će njeno bogatstvo uskoro biti veći i od bogatstava Billa Gatesa i Carlosa Slima, piše BusinessInsider.com.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ima novac, nema ljubav 'Željezna Lady': Obitelj je mrzi, a mogla bi postati najbogatija na svijetu

Ova 58-godišnjakinja je donedavno držala svoj privatni život za sebe kada je postala javna osoba i na sebe navukla bijes mnogih zbog svojih radikalnih stavova. Evo zašto ju, prema BusinessInsideru mnogi ne vole.

1. Zamjerila se siromašnim radnicima

Gina Rinehart je nedavno izjavila kako 'oni koji su ljubomorni na bogataše ne bi smjeli samo sjediti i žaliti se već napraviti nešto kako bi i sami zaradili više novca'. Dodala je i kako bi ti ljudi trebali manje piti, pušiti i izlaziti, a više vremena provoditi radeći. ovom je izjavom na sebe navukla bijes mnogobrojne australske radničke klase koji žive od plaće do plaće.

>> Najbogatija žena siromašnima: Manje pijte i pušite, više radite!

2. Smanjila bi plaće rudarima na 2 dolara dnevno?!

Rinehart je jednom prilikom izjavila i kako bi se australskim rudarima trebale drastično smanjiti nadnice kako bi postali kompetitivniji u industriji, posebice zbog afričkih rudara koji rade za 2 dolara dnevno. Kada ovakva izjava dođe iz usta osobe koja svakih pola sata zaradi 1 milijun dolara, ne čudi zašto ju ne vole ni rudari.

3. Piše prozu u kojoj predviđa podjelu Australije

Bogata nasljednica okušala se i u pisanju proze zbog čega je završila razapeta u medijima. Prozvali su ju zbog gramatičkih i pravopisnih grešaka i nepoznavanja korištenja rečeničnih znakova, a i zbog toga što je u jednoj svojoj poemi opisala kako bi ona podijelila Australija na dva dijela.

4. Ne vjeruje u globalne klimatske promjene

Uskoro najbogatija žena svijeta ne vjeruje u promjenu klime, te smatra kako je vladin porez na ugljikov dioksid potpuna besmislica i uzaludno trošenje novca. 'Ja još uvijek čekam znanstvene dokaze koji će mi pokazati da iznimno malo povećanje ugljikova dioksida može utjecati na promjenu globalne klime. Što prije ukinemo porez na CO2 to ćemo prije prestati uzaludno trošiti novac', rekla je jednom prilikom.

>> Najbogatija žena na svijetu - Australka Gina Rinehart!

5. Htjela kupiti medije koji će joj osvjetlati obraz

2010. godina Gina je Rinehart je potrošila 285 milijuna dolara kako bi kupila udio u kompaniji Fairfax Media koja je vlasnik vodećih australskih novina i radio postaja. Mediji su tada pisali kako se na taj potez odlučila kako bi ju mediji pokazali u ljepšem svjetlu. Od Fairfax Media je tražila da otkupi tri mjesta u nadzornom odboru što bi joj dalo mogućnost da dijeli otkaze urednicima. Ta je ponuda na koncu bila odbijena, te se od tada pokušava riješiti dionica koje su joj ostale.

6. Optužila pomajku za očevo ubojstvo

I njen privatni život bio je ispunjen kontroverzama. Nakon što joj je umrla majka njen se otac oženio njihovom kućnom pomoćnicom koju je Gina kasnije optužila za očevo ubojstvo, te je čak i sačuvala nekoliko njegovih organa za buduću istragu koju je očekivala. Iako se bivša kućna pomoćnica tri mjeseca nakon Hanckockove smrti preudala i to za njegova najboljeg prijatelja istraga je pokazala kako je milijarder ipak umro prirodnom smrću.

7. Ima polusestru Aboridžinku?

Možemo reći kako ni Ginina oca nisu baš voljeli i to najviše zbog njegovih rasističkih stajališta. Otvoreno je pokazivao svoju netrpeljivost prema Aboridžinima, a opet, moguće je da je s jednom pripadnicom autohtonog naroda imao izvanbračno dijete. Hilda Kicket tvrdi kako je Lang Hanckock njen otac i kaže kako tu izjavu može poduprijeti DNK dokazima.

>> Milijarderka ne želi da njezina djeca naslijede bogatstvo

8.  Na sudu je s troje od svoje četvero djece

Osim što ju ne vole građani Australije niti mediji, Gina Rinehart ima zategnute odnose i s vlastitom djecom. Otkad joj je umro otac ona je bila glavna upraviteljica fonda koji je Lang Hanckock uspostavio za svoju unučad, no kada je bilo dogovoreno da će Hanckockovi unuci dobiti novac iz fonda (na 25. rođendan Ginine najmlađe kćeri) Gina je odlučila produžiti otvaranje fonda sve do 2068. godine! Što bi značilo da će ona imati nadzor nad fondom sve do svoje 114 godine. Stoga je troje od njene četvero djece podiglo sudsku tužbu protiv nje.

>> 'Željezna Lady': Obitelj je mrzi, a mogla bi postati najbogatija na svijetu

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene