Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Posada na ispitivanju

Napetost raste: S. Koreja zadržala ribarski brod

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sjeverna Koreja je u Japanskom moru zaustavila i u svoje vode privela južnokorejski ribarski brod sa sedam članova posade, priopćila je južnokorejska obalna straža.

Ribarski brod Daeseung 55 sa sedam članova posade zaustavile su vlasti Sjeverne Koreje dok je plovio blizu sjevernokorejske gospodarske zone, prema priopćenju obalne straže. Brod je prepraćen u sjevernokorejsku luku Songjin. Posada, četvorica Južnokorejaca i trojca Kineza, odvedeni su na ispitivanje.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ušli na njihovo područje Incident između Sjeverne i Južne Koreje: Ispaljeni pucnjevi upozorenja Slika nije dostupna Civilna vježba na nacionalnoj razini VIDEO: Južnokorejci vježbali za slučaj napada

Južnokorejska obalna straža u priopćenju zahtijeva da sjevernokorejske vlasti u da u ovom slučaju poštuju međunarodna pravila i običaje i da odmah vrate brod i posadu .

Između dviju Koreja i odnosi su i dalje napeti zbog zajedničke američko- južnokorejske pomorske vježbe u kojoj sudjeluje 4.500 vojnika, 29 brodova i 50 borbenih zrakoplova. Sjeverna Koreja ju smatra demonstracijom sile nakon što je Pjongjang okrivljen za potapanje južnokorejskog ratnog broda Chenonana u ožujku kada je poginulo 46 mornara. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene