Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Spašeno 612 osoba

Zanzibar: Broj mrtvih u potonuću trajekta narastao na 193

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najmanje 193 osobe poginule su, a 612 ih je spašeno nakon potonuća trajekta pokraj istočne obale Tanzanije, objavili su u mjesni dužnosnici.

Brod s više od 800 putnika plovio je od otoka Pembe do Zanzibara, udaljenog 40 kilometara, u Indijskom oceanu. U subotu navečer, pošto je potraga za preživjelima prekinuta zbog mraka, zanzibarski ministar za izvanredna stanja Abud Muhamed rekao je da su najmanje 193 osobe poginule, a 612 ih je spašeno. To znači da je na trajektu bilo mnogo više putnika nego što ih je trebalo biti.

'Ovo je velika tragedija za stanovnike Zanzibara i za Tanzaniju uopće', izjavio je tanzanijski predsjednik Jakaya Kikwete. Zanzibarski arhipelag, poluatonomno područje u sastavu Tanzanije, sastoji se od dva veća (Zanzibar i Pemba) i nekoliko manjih otoka. Kikwete je zbog nesreće proglasio trodnevnu žalost. Uzroci potonuća broda još nisu poznati, ali zasad svi dužnosnici upiru prstom na pretovarenost trajekta. (HIna)

Pročitajte i ovo Primopredaja broda Dalmacija u danskom Hirtshalsu - 4 Ovog ljeta u prometu FOTO Jadrolinija preuzela Dalmaciju: Pogledajte norveški trajekt koji će ploviti Jadranom i što sve nudi Plamen na trajektu u Biogradu Nije bilo putnika FOTO/VIDEO Drama u Dalmaciji! Zapalio se trajekt: Nakon duge borbe s plamenom, vatrogasci uspješno otklonili opasnost

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene