Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Jedan pas ostao je zaglavljen u podzemnom tunelu 25 dana, sve dok toliko nije izgubio na težini i smršavio, da se sam mogao izvući.


Pas po imenu Jake natjeravao je zeca koji je pobjegao u svoju jazbinu, a nesretna životinja zaglavila se unutar uskih zidova pokušavajući ga istjerati van. Jake je bio prevelik da ispuže van, a njegovi vlasnici nisu pojma imali kamo je nestao. Očajni u želji da ga pronađu, vlasnici Rick i Jill Thomas dali su oglas u lokalne novine i radio postaju ali njihovi napori nisu urodili plodom.

Vezani članci Slika nije dostupna VIDEO Čudo: Dječaka pregazio terenac, a on odšetao kao da se ništa nije dogodilo! Slika nije dostupna Leo preživio napad morskog psa i sve ispričao!

'Jake je bio vani s mojim mužem, kada je jednostavno samo nestao. Rick ga je tražio posvuda no na kraju je odustao. Polijepili smo plakate i dali oglase, ali nakon tri tjedan bez ikakvih informacija prestali smo se nadati da ćemo ga ikad više vidjeti', objašnjava Jill. U međuvremenu se njihov pas borio da izađe na slobodu. Pokazujući iznimnu hrabrost i volju preživio je 25 dana koliko mu je trebalo da se izmigolji van iz jazbine.

Došao je do obližnje farme gdje su ga farmerova djeca, zahvaljujući oglasima njegovih vlasnika, prepoznala. Obavijestili su radio stanicu, a uskoro su Rick i Jill saznali da je njihov najdraži ljubimac pronađen živ, samo 450 metara od mjesta gdje je nestao. 'Jako smo se obradovali, sve dok ga nismo vidjeli. Bio je u užasnom stanju. Odveli smo ga veterinaru koji nam je rekao da se Jake najvjerojatnije zaglavio u rupi. Oči su mu se uvukle, mišići se povukli, čak mu se i slina osušila. Srećom, nakon veterinarskog tretmana uspio se oporaviti', prisjeća se Jill. 'Tako nam je drago što se uspio vratiti kući. Nevjerojatno je da je uspio preživjeti', dodaje Thomas.