Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sve počinje s kihanjem, curenjem nosa i kašljem, mislite da ste se prehladili ali ako simptomi potraju morate posjetiti liječnika jer dijagnoza će biti: loš zrak, odnosno bolujete od alergijske reakcije na zagađenje.


Smog je sve veći problem u gradovima Azije, te ima sve veći utjecaj na kvalitetu života i opće zdravlje ljudi koji tamo žive i rade, smatraju stručnjaci.

Vezani članci Slika nije dostupna SKOPJE SE GUŠI Smog okovao grad, trudnice i djeca pozvani da ne izlaze iz kuća Slika nije dostupna TEŠKO ZAGAĐENJE U OVOM GRADU Stanovnici danas upozoreni da ne izlaze van

Dr. Johnny Koo Tak-ching kazao je kako uopće nema sumnje da je zagađenje djelomični krivac za sve veći broj osoba koji imaju problema s kihanjem, kašljanjem i curenjem nosa.

"Pacijenti s takvim simptomima imaju veće probleme kada rade u gradu gdje je vrlo visoko zagađenje. Oni bi se puno bolje osjećali na mjestima poput Cipra", dodao je.

Singapur je, istaknuo je, bolji od Hong Konga, a Kuala Lumpur je bolji od Singapura.

Loša vijest za one koje žive u zagađenim gradovima je da se ne može puno toga napraviti kako bi se poboljšala kvaliteta života.

Antihistaminici mogu malo ublažiti simptome alergijskih reakcija, a malu pomoć pružaju i sprejevi za nos, tablete protiv bolova, te uzimanje puno vode i vitamina C.