Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Afera s prisluškivanjem

Zabrinuti Slovenci od Amerike traže pojašnjenje o špijunaži

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Službena Ljubljana diplomatskim je kanalima od SAD-a zatražila pojašnjenje medijskih izvješća o špijunaži u režiji Nacionalne sigurnosne agencije (NSA).

Slovenija je zabrinuta medijskim objavama o navodnim špijunskim aktivnostima američke Agencije za nacionalnu sigurnost (NSA) te je od američkog veleposlanika u Ljubljani zatražila pojašnjenje, objavili su u utorak slovenski mediji.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić reagirao i slovenski premijer Novi Vučićev skandal, brutalno izvrijeđao Slovence: "Odvratni su, nikad im se neću ispričati" Predsjednik Milanović sudjelovao na sastanku povodom obilježavanja 20 godina članstva Slovenije u EU, 22. travnja 2024. okupljanje u Brdu kod Kranja Milanović o zasjedanju Sabora: "Neću nikoga požurivati, nikakva alkemija i metafizika, to su vrlo jednostavne stvari"

>> Špijunski skandal uzdrmao odnose Amerike i EU: 'Nismo više u Hladnom ratu!'

Kako je prenijela Slovenska tiskovna agencija STA, u ministarstvu vanjskih poslova u utorak je potvrđeno da je predstojnik tog ministarstva za bilateralu Marjan Cencen razgovarao s američkim veleposlanikom Josephom Mussomelijem. Tom je prilikom američkom veleposlaniku izražena zabrinutost zbog navodnih špijunskih aktivnosti NSA, uz napomenu da Slovenija od prijateljske i savezničke države očekuje pojašnjenja o istinitosti navoda objavljenih u nekim medijima.

Javnost u Europi posljednjih dana uzbuđuju otkrića o navodnim špijunskim aktivnostima američke Agencije za nacionalnu sigurnost, usmjerenima na neke ustanove Europske unije i predstavništva država članica, koja su se pojavila u njemačkom Spiegelu i britanskom Guardianu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene