Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Za obnovu područja u Italiji koje je 6. travnja teško stradalo u potresu, u kojemu je poginulo gotovo tristo osoba, a uništeno je i oštećeno više od 10.000 kuća, trebat će 12 milijarda eura, rekao je talijanski ministar unutarnjih poslova, a prenio je u srijedu Corriere della Sera.


'Dvanaest milijarda eura: to je svota koju moramo pronaći za obnovu Abruzza', pokrajine razorene u strašnom potresu, ocijenio je Roberto Maroni. Sjednica talijanske vlade treba se održati idući tjedan u L'Aquili, gradu koji je najviše stradao, kako bi se izdvojila sredstva za pomoć stanovnicima i za početak obnove. Kako piše Corriere, sjednica će se održati 23. ili 24. travnja.

Vezani članci Sjednica Vlade Na sjednici Vlade objavljen broj novozaraženih: "U fazi smo umjerenog stabiliziranja" Ozlijeđeni dječak - 1 Komad fasade u centru Zagreba pao na glavu dječaka: "Njegovo lice bilo je puno krvi, kapalo je po podu, odjeći..."

U potresom poharanom području, svaka treća kuća nije za stanovanje, a u samom gradu L'Aquili čak i svaka druga. Premijer Silvio Berlusconi izjavio je prošli tjedan da se nekoliko predsjednika država i vlada ponudilo da preuzmu financiranje obnove crkava i spomenika. L'Aquila, srednjovjekovni grad bogat baroknim spomenicima, jedan je od najvećih urbanističkih kompleksa iz srednjeg vijeka u Italiji. U potresu je oštećeno više povijesnih spomenika, većinom crkava.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju