Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Za obnovu područja u Italiji koje je 6. travnja teško stradalo u potresu, u kojemu je poginulo gotovo tristo osoba, a uništeno je i oštećeno više od 10.000 kuća, trebat će 12 milijarda eura, rekao je talijanski ministar unutarnjih poslova, a prenio je u srijedu Corriere della Sera.


'Dvanaest milijarda eura: to je svota koju moramo pronaći za obnovu Abruzza', pokrajine razorene u strašnom potresu, ocijenio je Roberto Maroni. Sjednica talijanske vlade treba se održati idući tjedan u L'Aquili, gradu koji je najviše stradao, kako bi se izdvojila sredstva za pomoć stanovnicima i za početak obnove. Kako piše Corriere, sjednica će se održati 23. ili 24. travnja.

Vezani članci Obnavlja se Zagrebačka katedrala - 5 Počela obnova zagrebačke katedrale: Postavljaju se skele, radi se o 600 tona čelika Ivan Paladina Ministar Paladina u Dnevniku Nove TV o obnovi nakon potresa: "Plan će biti značajno ambiciozniji. Podvući ćemo crtu što smo najavili i što smo ostvarili"

U potresom poharanom području, svaka treća kuća nije za stanovanje, a u samom gradu L'Aquili čak i svaka druga. Premijer Silvio Berlusconi izjavio je prošli tjedan da se nekoliko predsjednika država i vlada ponudilo da preuzmu financiranje obnove crkava i spomenika. L'Aquila, srednjovjekovni grad bogat baroknim spomenicima, jedan je od najvećih urbanističkih kompleksa iz srednjeg vijeka u Italiji. U potresu je oštećeno više povijesnih spomenika, većinom crkava.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju