Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Vozi me čovjek, ne Srbin ili Hrvat'

Yugom, obojanim u srpsku zastavu, kreće u pohod po Hrvatskoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U borbu protiv onih koji ne žele da se odnosi između Hrvatske i Srbije normaliziraju, kreće urednik televizije iz Bele Crkve. On je odlučio svoj 'yugo' obojiti kao srpsku zastavu i njime krenuti u pohod po hrvatskoj obali.

Stefan Cvetković će na svoj yugo postaviti i web kamere, jer mu je u samo dva dana u Cavtatu i Dubrovniku na automobilu napravljena šteta, a probušene su mu i gume. Tamo je bio jer je uzimao izjavu od premijerke Kosor, piše 'Danas'.

Pročitajte i ovo Matejas Jozipović - 1 "Jesam li sad pravi Hrvat?" FOTO Šou u vijećnici: Donio križ, zastavu i majicu s hrvatskim grbom pa provocirao hadezeovce Olujno jugo i vjetar prouzročili veliku štetu - 11 Velika šteta Olujno jugo i valovi pravili nered po Kvarneru: Snažni naleti vjetra uništili betonski dio kupališta

Iako je hrvatska policija bila ljubazna i izašla mu u susret, kada se vratio u Srbiju, namjeravao je tiskati par tisuća razglednica. Na njima bi se vidio srpski automobil, razbijen i uništen, a u pozadini bi bio Dubrovnik, te natpis: 'Srpski turisti dobrodošli u Hrvatsku'.

No, ipak se odlučio na eksperimentalno putovanje s jugom. Osim što će biti obojan u srpsku zastavu, na njemu će pisati: 'Ja sam auto iz Srbije, ali nisam ništa kriv. Vozi me čovjek, a ne Srbin ili Hrvat'. Cvetković ne smatra da će mu netko ograničiti slobodu kretanja, te naglašava da ovim činom ne želi nikog provocirati.

Na put namjerava krenuti krajem rujna, a svoju će akciju ranije u Hrvatskoj objaviti i dogovoriti se s vlastima županija kroz koje će prolaziti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene