Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U borbu protiv onih koji ne žele da se odnosi između Hrvatske i Srbije normaliziraju, kreće urednik televizije iz Bele Crkve. On je odlučio svoj 'yugo' obojiti kao srpsku zastavu i njime krenuti u pohod po hrvatskoj obali.


Stefan Cvetković će na svoj yugo postaviti i web kamere, jer mu je u samo dva dana u Cavtatu i Dubrovniku na automobilu napravljena šteta, a probušene su mu i gume. Tamo je bio jer je uzimao izjavu od premijerke Kosor, piše 'Danas'.

Vezani članci Labud na moru, ilustracija Turist iz Mađarske skočio s jahte na labuda i usmrtio ga: "Prijateljima na brodu bilo je urnebesno smiješno" Lapsus boja Ups! Europski parlament poželio Hrvatskoj sreću protiv Engleske, no zbog nezgode koja im se potkrala ubrzo maknuli status

Iako je hrvatska policija bila ljubazna i izašla mu u susret, kada se vratio u Srbiju, namjeravao je tiskati par tisuća razglednica. Na njima bi se vidio srpski automobil, razbijen i uništen, a u pozadini bi bio Dubrovnik, te natpis: 'Srpski turisti dobrodošli u Hrvatsku'.

No, ipak se odlučio na eksperimentalno putovanje s jugom. Osim što će biti obojan u srpsku zastavu, na njemu će pisati: 'Ja sam auto iz Srbije, ali nisam ništa kriv. Vozi me čovjek, a ne Srbin ili Hrvat'. Cvetković ne smatra da će mu netko ograničiti slobodu kretanja, te naglašava da ovim činom ne želi nikog provocirati.

Na put namjerava krenuti krajem rujna, a svoju će akciju ranije u Hrvatskoj objaviti i dogovoriti se s vlastima županija kroz koje će prolaziti.