Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Strani mediji se raspisali o Hrvatskoj: Ustavni sud blokirao Milanoviću put za sastavljanje vlade, ali kad bi mu to uspjelo...

Wikileaksova lista

SAD desetljećima špijunirao njemačke kancelare

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osim vlade sadašnje kancelarke Angele Merkel, američka Nacionalna sigurnosna agencija (NSA) prisluškivala je vlade Gerharda Schroedera i Helmuta Kohla.

SAD je navodno sustavno i desetljećima špijunirao njemačke kancelare, objavili su u srijedu njemački mediji koji su imali uvid u dokumente Wikileaksa.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Objava WikiLeaksa TAJNI DOKUMENTI Kako su špijunirani svjetski vođe na privatnim sastancima Slika nije dostupna Najnovije depeše WikiLeaks: Srbija se ne treba nadati ulasku u EU prije 2019. godine

Osim vlade sadašnje kancelarke Angele Merkel, američka Nacionalna sigurnosna agencija (NSA) prisluškivala je vlade njezinih prethodnika Gerharda Schroedera i Helmuta Kohla, objavili su list Sueddeutsche Zeitung i televizijski kanali NDR i WDR.

WikiLeaks je objavio ukupno 56 telefona koji su bili na meti NSA-e, od čega dvadesetak koriste najbliži suradnici kancelarke Merkel.

FRANCUSKA ODBILA OSNIVAČA WIKILEAKSA 'Ne možemo udovoljiti zahtjevu za izbjegličkim statusom'

Ne zna se kada je lista sastavljena, navode mediji.

WikiLeaks je dokumente objavio prije tjedan dana želeći pokazati da je NSA prisluškivala njemačke vlade najkasnije od 90-tih godina prošlog stoljeća, uključujući ministre gospodarstva, financija i poljoprivrede.

Aktualna vlada objavila je da ispituje dokumente WikiLeaks i dodala da zasad ne može donijeti nikakve zaključke, jer ne postoji dokaz o autentičnosti informacija. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene