Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Blokada kartičnih kuća

WikiLeaks privremeno prestaje objavljivati tajne bilješke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Internetska stranica WikiLeaks koju je utemeljio Julian Assange, objavila je u ponedjeljak u Londonu da zbog manjka novaca privremeno prekida postavljanje tajnih dokumenata i bilježaka na svojim stranicama.

Zbog blokade koju su WikiLeaksu nametnule dvije velike kartične kuće, Visa i Mastercad, 'ta stranica je danas prisiljena privremeno objaviti prekid emitiranja i sada se mora posvetiti 'prikupljanju sredstava', priopćeno je. 'Od 7. prosinca 2010., samovoljnu i protuzakonitu financijsku blokadu WikiLeaksu nametnule su Bank of America, Visa, Mastercard, Paypal i Western Union. Napad je uništio 95 posto naših prihoda", ustvrdio je Assange.

Zadnjih 11 mjeseci stranica je radila zahvaljujući sredstvima u gotovini, a zbog blokade je izgubila desetke milijuna dolara donacija, objasnio je Assange.

WikiLeaks
se posvetio objavljivanju tajnih dokumenata i lani je postavio na internet tajna izvješća američke vojske o Afganistanu i Iraku kao i tisuće američkih diplomatskih bilježaka. Bilo je to vrlo neugodno razotkrivanje za brojne države, a najviše za Washington. (Hina)

 

Pročitajte i ovo Prosvjed za Juliana Assangea Oslobodite Juliana Assangea Osnivač WikiLeaksa nije došao pred suce, prosvjednici traže njegovo oslobađanje: "Julian Assange je heroj" Jeffrey Epstein Očekuje se još Objavljeni novi dokumenti iz tužbe protiv pedofila Epsteina: Njegov zaposlenik ispričao koga je sve vidio

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene