Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Za svaki slučaj

WikiLeaks se 'osigurao' ako se nešto dogodi Assangeu i Snowdenu...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
WikiLeaks je ponovno u akciji. Ovaj put su, kao osiguranje za svojeg osnivača Juliana Assangea i zviždača Edwarda Snowdena, objavili preko 400 gigabajta šifriranih podataka putem društvenih mreža.

WikiLeaks je osigurao takozvani 'dead man's switch', ukoliko se bilo što dogodi njihovom osnivaču Julianu Assangeu ili američkom obavještajnom zviždaču Edwardu Snowdenu. Putem svojih Facebook i Twitter profila objavili su ukupno preko 400 gigabajta šifriranih dokumenata, prenosi International Business Times.

Pročitajte i ovo Julian Assange mogao bi biti izručen SAD-u ročište o odluci 20. svibnja SAD dao jamstva britanskom sudu za Assangeovo izručenje, obitelj u nevjerici: " To su besramna zavaravanja" Slika nije dostupna Priznanje Bradleyja Manninga Bizarni preokret: Ja sam žena i zovem se Chelsea!

>> Novinar Timea: 'Jedva čekam pisati o bespilotnoj letjelici koja je eliminirala Assangea'

Objavljeni dokumenti podijeljeni su u tri skupine, od 3,6 gigabajta, 49 gigabajta i 349 gigabajta, a kako su zaštičeni naprednom zaporkom, potrebno je znati šifru kako bi se njihov sadržaj sada mogao vifjeti. Metoda zaštite koju je WikiLeaks upotrijebio zove se AES-256 i gotovo ju je nemoguće probiti trenutnom tehnologijom.

Podaci su objavljeni pod istom zaštitom i na stranicama WikiLeaksa.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene