Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Crnogorski predsjednik Filip Vujanović izjavio je da se Sporazum o Prevlaci u proteklih pet godina primjenjivao za dobro obje države, te da ga ne treba mijenjati.


"Sporazum predstavlja važnu poruku sa prostora Balkana da su se dvije države uspjele privremeno dogovoriti o vrlo osjetljivom pitanju", naveo je Vujanović za podgorički dnevnik Dan.

Vezani članci Slika nije dostupna Josipović i Vujanović razgledavali bazu mornarice koja je napadala Hrvatsku Slika nije dostupna Vujanović ne želi razmjenu veleposlanika s Kosovom

Crnogorski predsjednik je podsjetio da je Protokol o privremenom režimu na Prevlaci potpisan upravo u prosincu 2002. godine, ističući kako on "ima posebnu vrijednost".

"Sporazumi sa ovih prostora uvijek su prihvaćeni u međunarodnoj zajednici sa izuzetnim poštivanjem, jer tu zajednicu nismo baš navikli na sporazume. Zato ovom dokumentu dajemo i osobitu vrijednost i doživljavam ga važnom tekovinom dobrih odnosa Crne Gore i Hrvatske", kazao je Vujanović.

Vujanović je kazao da ne vidi potrebu da se sporazum mijenja, navodeći da su i brojni privremeni sporazumi drugih država trajali desetljećima pa i duže.