Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Mali Rusi"

Vučić: "Srbija se naoružava da razni patuljci ne bi umislili da joj ponovo mogu otimati teritorij"

Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić Foto: Borislav Zdrinja/Cropix
Srpski predsjednik Aleksandar Vučić reagirao je na izjavu BiH analitičara Nedžada Ahatovića, koji je rekao da Srbija glumi malu Rusiju želeći objediniti Srbe u regiji.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je u nedjelju navečer da se Srbija naoružava kako bi čuvala sebe, a ne da bi nekoga u regiji ugrozila. Poručio je i da su komentari o tome da je naoružavanje Srbije prijetnja miru u regiji "mantra onih kojima nikada nijedna Srbija nije dovoljno mala i dovoljno ponižena da bi takvom Srbijom bili zadovoljni".

"Srbija kad se naoružava, naoružava se prije svega iz domaće industrije. Naoružava se da bi čuvala svoje ime, svoje prezime, da bi čuvala svoje nebo, svoju zemlju. Da razni patuljci ne bi umislili da joj ponovo mogu otimati teritorij, kao što su to mnogo puta činili ranije. A Srbija nikada nikoga i ni na koji način nije ugrozila", poručio je Vučić u obraćanju građanima, piše Telegraf.

Pročitajte i ovo Razoren grad Avdiivka Potencijalna opasnost "Ovako će izgledati baltičke zemlje ako ih napadne Rusija": Grozomorno upozorenje o sudbini europskih gradova

Vučić je time reagirao na izjavu bosanskohercegovačkog vojnog analitičara Nedžada Ahatovića, koji je rekao da je naoružavanje Srbije prijetnja regiji i da Srbija glumi malu Rusiju želeći da objedini Srbe u regiji. Srpski predsjednik je naveo da je razlog takvih komentara o Srbiji to što nekima smeta što ekonomija Srbija danas čini polovinu ukupne ekonomije Zapadnog Balkana.

Dodao je da takvu Srbiju žele srušiti najgorim lažima i da je u protekle dvije godine objavljeno više od deset tisuća tekstova u raznim zapadnim i regionalnim medijima o tome da će Srbija napasti nekoga u regiji.

"Da smo mi mali Rusi koji će ne znam što napraviti, da slušamo nečije zapovijedi. Zašto to govore? Dva su razloga. Jedan je taj da nanesu direktno štetu Srbiji, a drugi je taj što polaze od sebe. Znaju kakvi su oni poslušnici, znaju kakvi su politički patuljci", poručio je Vučić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene