Obavijesti Video Pretražite Navigacija
''NEPOZNATI BROJ''

''Vučić ovdje, ne mogu Vas dobiti'': Predsjednik Srbije zvao aktivista usred prosvjeda, on se nije javljao

Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić Foto: DNEVNIK.hr
Direktoru kampanje "Kreni-pokreni" Savu Manojloviću za vijeme prosvjeda stizali su pozivi s nekog nepoznatog broja, a on ih je odbijao uz obrazloženje da je na sastanku. A onda je stigla poruka: ''Aleksandar Vučić ovdje, ne mogu Vas dobiti''.

Iskapanje litija izazvalo je velike prosvjede i nasilje diljem Srbije kada su prosvjednici u nekoliko navrata blokirali prometnice zbog zagađenja okoliša i voda koje bi, upozoravaju organizatori prosvjeda, izazvali planovi tvrtke Rio Tinto da otvori rudnik u Jadarskoj dolini pokraj Loznice radi eksploatacije litija.

Direktor kampanje "Kreni-pokreni" Savo Manojlović najavio je da će idući korak biti organiziranje volontera koji će skupiti 30.000 potpisa kako bi se "predložio akt koji će onemogućiti iskopavanje litija".

"Sada Skupština mora odlučivati o tome, u točno određenom roku. Želimo iskoristiti tu mogućnost i mi ćemo s pravnim i ekološkim stručnjacima izraditi akt, a vidjet ćemo koji je najbolji način da se predloži i spriječi iskopavanje litija u Srbiji", rekao je Manojlović za Vreme, govoreći o mogućnostima koje su pružile izmjene prethodno usvojenog Zakona o referendumu i narodnoj inicijativi, izborene prosvjedima, prenosi Nova.rs.

On na prosvjedima koji se nastavljaju i ove subote neće sudjelovati jer ne može prekršiti riječ, ali je dodao da "potpuno razumije ostale organizacije - one ulaze i u politički život i to je neka vrsta njihove izborne kampanje što je potpuno u redu".

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NAKON PROSVJEDA Povučen sporni zakon, Vučić poručio: ''Radujte se, neki zbog toga što sam ja poražen. Znam da ljudi vide koliko se trudim''
Pročitajte i ovo Slika nije dostupna u zatvorenom prostoru VIDEO Vučić na tulumu na kojem se pucalo iz pištolja i pjevalo hrvatske pjesme: "Ludilo je na vrhuncu"

Manojlović je za Nedeljnik ispričao i kako je došlo do toga da ga za vrijeme prosvjeda telefonom nazove predsjednik Srbije Aleksandar Vučić. Rekao je da su mu stizali pozivi s nepoznatog broja i da ih je odbijao uz obrazloženje da je na sastanku: "Onda mi je stigla poruka: Aleksandar Vučić ovdje, ne mogu Vas dobiti. I onda smo se čuli. Rekao je da je vidio zahtjeve i da će ih ispuniti te da je pitanje hoćemo li mi održati javno danu riječ. Naravno da uvijek držim riječ".

Manojlović je istaknuo da "to nije, kako im pokušavaju pripisati, riječ dana Vučiću": "Mi smo jasno riječ dali cijeloj Srbiji. U svakom nastupu smo komunicirali dva zahtjeva i prosvjedi onda prestaju. I još nešto, nije bitno kome se daje riječ, već tko je daje".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene