Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nova reakcija

Vučić o prosvjednoj noti Hrvatske: "To je kao da iz Njemačke pišu Židovima zbog holokausta"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić komentirao je prosvjednu notu Hrvatske upućenu Srbiji u Ujedinjenim narodima u New Yorku zbog izložbe "Jasenovac, pravo na nezaborav", istaknuvši kako bi volio vidjeti njezin tekst. Istovremeno se zapitao ''kako je to moguće'', budući da su povijesne činjenice u vezi s tim logorom, kaže on, posve jasne.

"To je kao kada bi netko tko bi pisao prosvjednu notu Židovima što su obilježavali dan holokausta pisao iz Njemačke", rekao je Vučić, a prenosi Blic.

Pročitajte i ovo Policija u Srbiji, ilustracija Pretukli Hrvate u Pančevu Hrvatska uputila prosvjednu notu Srbiji: "Najoštrije osuđujemo napad, bio je nacionalno i etnički motiviran" Jasenovac Policija ga presrela MUP o srpskom ministru koji je pokušao otići u Jasenovac: "Posjet nije mogao biti odobren"

Srbijanski predsjednik rekao je i da razumije da se dvije zemlje ne mogu usuglasiti u vezi s događanjima od prije 27 godina, ali da ne razumije zašto se Hrvatska i Srbija ne mogu usuglasiti oko onoga što se zbivalo prije 72, tj. 73 godine.

"Posebno, jer mi se čini da su tu povijesne činjenice sasvim jasne", naglasio je Vučić.

Vučić je poručio da nema načina da se Srbi natjeraju na zaborav stradanja svoga naroda, strašni genocid i jezive zločine počinjene na prostoru Bosanske krajine, Hercegovine, ali i Like, Banije i Korduna, koji je kontrolirao nekadašnji NDH.

"To je stvarno nemoguće, jer bi zločin bio zaboraviti, ali i ne podsjećati u budućnosti na strašne zločine koji su se dogodili - baš da se nikada ne bi ponovili i da se nikad ne ponove nijednom drugom narodu", istaknuo je Vučić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene