Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić komentirao je prosvjednu notu Hrvatske upućenu Srbiji u Ujedinjenim narodima u New Yorku zbog izložbe "Jasenovac, pravo na nezaborav", istaknuvši kako bi volio vidjeti njezin tekst. Istovremeno se zapitao ''kako je to moguće'', budući da su povijesne činjenice u vezi s tim logorom, kaže on, posve jasne.


"To je kao kada bi netko tko bi pisao prosvjednu notu Židovima što su obilježavali dan holokausta pisao iz Njemačke", rekao je Vučić, a prenosi Blic.

Vezani članci Aleksandar Vučić Srbija cijepljenjim građanima daje 200 kuna: "Ne možemo kazniti one koji se ne žele cijepiti, ali ako se zaraze..." Aleksandar Vučić Vučić odgovorio na pitanje hoće li biti rata zbog non papera: ''Čak i ako netko hoće ratovati, neće ratovati s nama''

Srbijanski predsjednik rekao je i da razumije da se dvije zemlje ne mogu usuglasiti u vezi s događanjima od prije 27 godina, ali da ne razumije zašto se Hrvatska i Srbija ne mogu usuglasiti oko onoga što se zbivalo prije 72, tj. 73 godine.

"Posebno, jer mi se čini da su tu povijesne činjenice sasvim jasne", naglasio je Vučić.

Vučić je poručio da nema načina da se Srbi natjeraju na zaborav stradanja svoga naroda, strašni genocid i jezive zločine počinjene na prostoru Bosanske krajine, Hercegovine, ali i Like, Banije i Korduna, koji je kontrolirao nekadašnji NDH.

"To je stvarno nemoguće, jer bi zločin bio zaboraviti, ali i ne podsjećati u budućnosti na strašne zločine koji su se dogodili - baš da se nikada ne bi ponovili i da se nikad ne ponove nijednom drugom narodu", istaknuo je Vučić.