Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na izložbi o Jasenovcu

Hrvatska uputila Srbiji diplomatsku notu zbog izjava Ivice Dačića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
MVEP je uputio notu Veleposlanstvu Republike Srbije u Zagrebu zbog izjava Ivice Dačića u New Yorku.

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske uputilo je notu Veleposlanstvu Republike Srbije u Zagrebu kojom se izražava duboko nezadovoljstvo zbog izjava prvog potpredsjednika Vlade i ministra vanjskih poslova Republike Srbije Ivice Dačića izrečenih u sjedištu Ujedinjenih naroda u New Yorku 25. siječnja 2018. godine, prigodom otvaranja izložbe "Jasenovac – pravo na sjećanje", poručili su iz MVEP-a.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Poručio hrvatskim dužnosnicima da šute Nova Dačićeva diplomatska ofenziva: "Zagreb će dobiti preporučenu poštu" Slika nije dostupna Osjetljiva tema Znanstvenici: "Treba prestati s manipulacijama osjetljivom temom"

"U noti se ističe kako su izjave ministra Dačića u UN-u pokazale da Republika Srbija nastavlja sa zloupotrebom i manipuliranjem žrtvama Jasenovca u dnevnopolitičke svrhe. Ministarstvo vanjskih i europskih poslova upozorava da ovakve neistinite i uvredljive izjave upućene prema Republici Hrvatskoj i njezinim dužnosnicima, dovode u sumnju iskrenost deklarativnih stajališta Republike Srbije o želji za pomirbom i izgradnjom dobrosusjedskih odnosa", stoji u priopćenju Ministarstva.

Dačić: Izložba u UN-u "nije uperena ni protiv koga, osim protiv zločinaca"

Ivica Dačić u New Yorku je rekao da "izložba nije uperena ni protiv koga, osim protiv zločinaca i onih koji žele da se to zaboravi i izbriše".

Kazao je i kako je bilo "puno otpora od strane jedne države" da se ta izložba organizira u UN-u te kako je ovo prilika da cijeli svijet sazna pojedinosti o tom logoru.

"U Jasenovcu se baš po načinu ubijanja ispoljavala ta mržnja prema ljudima. Najveće žrtve bili su Srbi, Židovi i Romi", rekao je Dačić naglasivši kako je izložba organizirana sa željom da zločin u Jasenovcu "ne zaboravi i ne dopusti relativiziranje i rehabilitacija zločina". (Hina/Ma.B.)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene