Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PUTINOV GODIŠNJI GOVOR

"Rusija trpi međunarodnu agresiju i mora se braniti od takvih napada"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruski predsjednik Vladimir Putin je po 13. put održao svoj godišnji govor pred zastupnicima Federalne skupštine, odnosno predstavnicima oba doma ruskog parlamenta.

Vladimir Putin u svojem je godišnjem govoru pred zastupnicima oba doma ruskog parlamenta predočio stanje u kojem se Rusija trenutno nalazi, istaknuo najznačajnije politike, domaće i inozemne, te se osvrnuo i na dosadašnji rad svih struktura vlasti u zemlji.

Pročitajte i ovo Kusturica na sastanku s Putinom usporedio hrvatske ustaše i ukrajinske banderovce U mnogo čemu su se složili Kusturica na sastanku s Putinom usporedio hrvatske ustaše i ukrajinske banderovce Vladimir Putin Proljetno novačenje Objavio Kremlj: Putin pozvao u vojsku čak 150.000 ljudi

Putin je u govoru još jednom naglasio da je ruska vojna intervencija u Siriji i borba protiv terorista nužna i da se provodi s velikim uspjehom.

Ponovio je da je Rusija voljna surađivati sa SAD-om na međunarodnim pitanjima te da tu suradnju smatra izrazito bitnom. "Raspad tih odnosa je pogibeljan i mogao bi dovesti do velike katastrofe", upozorio je Putin, a prenosi RT.

Kao primjer pozitivnih međunarodnih odnosa, Putin je naveo odnose Rusije i Kine, koji mogu poslužiti kao "ogledni primjer" pozitivnih međunarodnih odnosa u generalnom smislu, zasnovanih na međusobnom uvažavanju i obostranim prednostima. Nije zaboravio niti odnos Rusije i Indije te je za to strateško partnerstvo rekao da je izrazito cijenjeno u Rusiji te da se i dalje pozitivno razvija.

Putin je pozvao međunarodnu zajednicu na stvaranje produktivnih međunarodnih odnosa te je izrazio spremnost Rusije na sudjelovanje u takvim odnosima, koji bi se bazirali na vladavini prava. Dodao je da su i mediji dio takvih odnosa te podsjetio na nedavne optužbe protiv ruskih medija te naglasio da su one pokazatelj da postoji još dug put do ostvarenja jednakopravnih odnosa u tom smislu.

Putin je ocijenio da Rusija trpi međunarodnu "agresiju", uključujući napade i optužbe vezane za rad medija u toj zemlji, kao i dopinški skandal s ruskim sportašima, koji su dobili djelomičnu zabranu nastupa na ovogodišnjim Olimpijskim igrama. "Mi se trebamo braniti od takvih napada", istaknuo je Putin.

Ruski je predsjednik poručio da bi nova "temeljna znanost" Rusije mogao biti razvoj "digitalne ekonomije" te povećanje ulaganja u taj sektor.

Putin je istaknuo i problem zaduživanja ruskih kompanija kojeg se mora riješiti te istaknuo da se ruski bankarski sustav, zahvaljujući ruskoj središnjoj banci, sanira i to na način da se čisti od neuspješnih institucija te onih koje krše pravila.

Putin je na kraju poručio kolegama da nastave s dobrim poslom i provođenjem zacrtanih političkih smjernica.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene