Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odnosi napreduju

Srbija i Republika Srpska odlučile: 5. kolovoza je Dan sjećanja na stradale Srbe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srbijanski premijer Aleksandar Vučić rekao da je na sjednici bilo riječi o unaprjeđenju odnosa Srbije i RS.

Vlade Srbije i Republike Srpske odlučile su u petak na zajedničkoj sjednici u Beogradu da ubuduće 5. kolovoza obilježavaju kao Dan sjećanja na stradale i prognane Srbe.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Geopolitika Vučić upozorio: "Za tri do četiri mjeseca bit će najgora situacija od Drugog svjetskog rata" Aleksandar Vučić - 1 Posjetio Macrona Vučić nabavlja 12 borbenih aviona, cijena je paprena

Srbijanski premijer Aleksandar Vučić istaknuo je na tiskovnoj konferenciji da će se taj datum zajednički obilježavati kao i Vidovdan, 8. lipnja, te Dan proboja logoraša iz ustaškog logora u Jasenovcu.

Istaknuvši da Srbija poštuje integritet BiH Vučić je naveo kako je u skladu sa Sporazumom o specijalnim vezama spremna pružiti oslonac Republici Srpskoj ako iz bilo kojeg razloga bude imala problema i poručio da će Beograd pomoći financijski RS ako se to pokaže neophodnim.

Potresna svjedočanstva preživjelih: Krikovi koje je tada čula i danas joj odzvanjaju

Nakon sjednice dviju vlada potpisan je i Memorandum o suradnji u području prometa i prometne infrastrukture te nekoliko protokola o građevinarstvu i prostornom planiranju.

Vučić je rekao da je na sjednici bilo riječi o unaprjeđenju odnosa Srbije i RS i najavio da će sljedeća zajednička sjednica dviju vlada biti održana u Bratuncu, na istoku ovog entiteta Bosne i Hercegovine. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene