Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Uključite mozak kad se ženite'

Visokim nametima protiv sklapanja loših brakova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rusija planira značajno povećati troškove razvoda kako bi smanjila broj loših brakova.

Ruski premijer Dmitrij Medvedev podupro je prijedlog da se povećaju troškovi razvoda kako bi obeshrabrilo sklapanje loših brakova. 'Motivi prijedloga su razumljivi: uključite mozak kad se ženite ili će biti novčanih sankcija', kazao je premijer.

Medvedev, koji je obavljao dužnost ruskog predsjednika od 2008. do 2012., komentirao je prijedlog zastupnika kojim bi se troškovi razvoda povećali s desetak eura na gotovo 700.

Skupi razvodi vrlo su rijetki u Rusiji koja ima vrlo jednostavni postupak razvoda i brak se može razvrgnuti uz održavanje jednog ročišta u matičnom uredu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Već se događalo Rusija bombardirala Rusiju! "Vojska je sve morala uništiti na licu mjesta" Milorad Dodik Sigurnosni forum Dodik ponovo u Rusiji: Pogledajte s kim se prvo susreo

>>Ovo uništava brakove više nego nevjera

Odvjetnica Karina Krasnova iz tvrtke Ruski razvod kaže kako je postupak u Rusiji vrlo jeftin jer ne zahtijeva ni troškove odvjetnika.

Prema podacima UN-a Ruskinje su na 15. mjestu u svijetu po razvodima a ruski muškarci na 28.

Sovjetski Savez bio je jedna od prvih zemalja koja je uvela mogućnost razvoda bez ikakvih objašnjenja jer je brak smatran buržuoaskom tekovinom. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene