Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nestalo selo

Više od 60 žrtava tajfuna u istočnoj Aziji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Strahuje se da je oko sto osoba poginulo u odronu tla kojeg je izazvao tajfun Morakot na Tajvanu, dok je u nevremenu na istoku Azije u utorak stradalo više od 60 ljudi.

Od petka navečer je u poplavama koje su uslijedile nakon tajfuna poginula 41 osoba, a 62 se smatraju nestalima, prema posljednjim podacima. Najmanje 20 osoba je poginulo u odronu tla i poplavama u Kini i Japanu gdje se strahuje da je snažan potres dodatno oslabio tlo već natopljeno vodom. U Tajvanu je najmanje 35 osoba ranjeno pri prolasku tajfuna uz rekordne padaline koje su potopile kuće, ulice i srušile mostove.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Tisuće raseljenih Kaos na Filipinima: Preživjeli bez vode i hrane, plačući mole pomoć Slika nije dostupna Tajfun hara Azijom VIDEO: Dramatično spašavanje iz poplave

Nestalo cijelo selo

Kritično je stanje u selu Hsiaolin, na jugu otoka koje je prekriveno blatom. Nacionalne hitne službe su strahuju da je tamo oko sto ljudi živo pokopano. Cijelo selo je nestalo, čak su i krovovi prekriveni blatom. Helikopter spasilačke službe s troje članova posade srušio se pri akciji pomoći žrtvama tajfuna nakon što je udario u brdo u pokrajini Pingtung na jugu Tajvana. Predstavnik nadležnih vlasti rekao je kako još nije poznato je li posada preživjela.

>> Velika moć vode: Hotel pao u nabujalu rijeku

Više od 60.000 domova bez struje

Tajfun Morakot je na Tajvanu izazvao štete veće od 150 milijuna američkih dolara, 61.000 kuća je bez električne enegrije, a 850.000 bez vode. U kolovozu 1959. u Tajlandu je u tajfunu poginulo 667 ljudi, a 1.000 je nestalo. (Hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene